perjantai 26. huhtikuuta 2013

Treeniä treenin perään....

Tiistaina mulla oli vapaapäivä, joten ehdittiin aamulla treenata aksaa, päivällä käydä metsälenkillä ja illalla vielä tokoa. Agia oli mukava treenata ilman häiriötä. Tehtiin perussarja 2 kertaa rimat vinossa lämmittelyksi. Sen jälkeen putki -> kepit. Tätä tehtiin sekä avokulmasta että suljetusta kulmasta. Ei tarvinnut edes laittaa ohjuria, tosi hyvin teki. Kepit oli myös tosi hyvät, ilman häiriötä keskittyy pujotteluun ja ei hauku. Loppuun vielä pari A:ta, hyvät kontaktit.

Tiistai-illalla siis tokoa lähikentällä. Settinä jäävät, ruutu ja seuraaminen. Aloitettiin jäävillä. Peruuttaen eri asentoja. Tätä pitää tehdä lisää. Tonttu alkaa ennakoimaan, eli ei tarvitse edes sanoa käskyä, kun tekee jo liikkeen. Nyt sitten tässä pitäisi kääntää vielä oma kävely eteenpäin, niin jäävät olisivat valmiit. Ruutua. Ihanaa, se alkaa oppia melko vähällä treenauksella (tai onhan sitä ruutua jo viime kesänä/syksynä treenattu jonkin verran). Eli kolmessa ekassa ruokakuppi, neljäs tyhjä ja viides ruokakuppi. Tiedättekö mitä? Sinnehän se sujahti täysiä tyhjään ruutuun. Vuhuu! :) Loppuun lyhyesti seuraamista. Ok.

Keskiviikkona normaalit ryhmäagit. Olimme ekaa kertaa ulkona, sanoinkin kouluttajalle heti alkuun, että en taida uskaltaa päästää Tonttu irti ollenkaan... No ei hätää. Kouluttaja oli varmistamassa suunnalla, jossa oli koiriä / häiriötä. Tonttu oli yllättävän hyvin kuulolla, siellä päässä kenttää, jossa oli häiriö, ehti kyllä katsella häiriötä, mutta ei lähtenyt. Tonttu keskittyi paljon paremmin kuin viime viikolla. :) Ehkä siitä vielä agikoira tulee.

Eilen treenattiin tokoa vapaamuotoisissa treeneissä. Tontun kanssa tehtiin ihan vain kontaktia, perusasentoa ja seuraamista. Halusin koirahäiriötä, joten sitä myös saatiin. Melko hyvin Tonttu keskittyi. Muutaman kerran lipsui, yllättävän lähelle päästiin häiriökoiraa. Treenien lopuksi käytiin hihnakävelyllä parin lyhytkarvaisen collienartun ja yhden pienen terrieriuroksen kanssa. Alkumeuhkaamisen jälkeen Tonttu käveli ihan rauhallisesti häntä alhaalla. Näitä siis vaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti