lauantai 14. syyskuuta 2013

Koiraharrastaminen on vaihtelevaa

välillä treenien jälkeen, että jee jee, ja välillä että ei tästä niin tule yhtään mitään.... Keskiviikon agit eivät menneet hyvin. Tonttu oli liian kiihkeä ja ei keskittynyt tekemään kunnolla, vaan otti jonkin verran häiriötä, vaikka meitä oli vain yhteensä kolme koiraa treeneissä. Kerran Tonttu meinasi lähteä kesken radan toisten koirien luokse, mutta huusin aika kovaa ja pahasti, niin johan pysähtyi ja kääntyi. Hyvä. Otettiin muutaman kerran kontakteja, kun ne tuntuu oleva kateissa.

Agitreenien jälkeen tokoiltiin hieman hallin pihassa Veeran kanssa Toinen uroskoira oli aika kova häiriö Tontulle, vaikka Tonttu ei varsinaisesti mitään tehnytkään, häiriö näkyi vinkumisena. Paikkamakuu oli melko ok. Niitä pitää vaan tehdä paljon, jotta saadaan se katse pysymään eteenpäin. Seuraavan kerran kun ottaa häiriötä ja ilmentää sitä vinkumisena, pitää ottaa vielä helpompaa treeniä, jotta ei totu vinkumaan. Loppuun tein ihan namiseuraamista, jolloin oli hiljaa.

Torstaina oli viimeinen kerta kilpailemaan-kurssia. Itse saimme valita liikkeet, ja Tontun kanssa teimme: seuraamista, maahanmenoa ja hyppyä. Seuraamiseen hyviä vinkkejä, muutenkin hyviä vinkkejä hihnanyppäisyn käyttöön. Jos sanon sivu, niin se tarkoittaa sivu, jos ei ota kontaktia riittävän napakka hihnanyppäisy. Tämä toimi hyvin. Ei tarvinnut kuin kerran nyppäistä. Maahanmenoa saatiin toimimaan siten kuin halutaan, eli lössähtämällä. Tätä pitää vaan vielä treenata lisää, jotta saadaan uusi tekniikka mukaan itse maahanmenoon. Hyppyä namilautasella ja ilman, ok. Loppuun vielä erilaista paikkamakuuta. Ohjaaja heilui ja meni koiran taakse ja sivulle yms. Palkkailin Tonttua aina välillä. Sen jälkeen luoksepäästävyys ja oikea paikkamakuu. Paikkamakuussa palkkailin melko usein. Saatiin myös hyvät neuvot, miten jatketaan paikkamakuun treenausta. Satun mielestä Tonttu on kisavalmis, ja suositteli ekaksi kokeeksi hallikoetta, jotta ei ole ympärillä niin paljoa häiriötä. Toki paikkamakuu pitää vielä saada valmiiksi. Vaihteeksi mukavat treenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti