sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kati Kylliäisen Tokokoulutus 31.8.2013

Eilen olimme Suomen Collieyhdistyksen järjestämässä tokokoulutuksessa Tontun kanssa. Kouluttajana siis Kylliäisen Kati. Alkuun oli lyhyt teoriatunti tokosta. Hyvää kertausta ja herätti muutamia uusia ajatuksia itselleni treeniin. Sen jälkeen vuorossa oli pennut ja vasta-alkajat. Treeniaikaa oli 20 minuuttia / koirakko. Pentujen treenien seuraaminen oli hyödyllistä, sillä tiedän nyt jotain, mitä aion tehdä erilailla seuraavan pennun kanssa. Suhde ja leikkiminen ovat tärkeitä asioita jokaisen harrastuksen kannalta. Siihen onkin Tontun kanssa paljonkin paneuduttu viime aikoina. 

Tontun kanssa olimme vuorossa iltapäivällä. Liikkeiksi olin valinnut seuraamisen (lähinnä vasemmalle käännökset) ja noudon (vauhtia palautukseen). Molempiin liikkeisiin saatiin paljon hyviä neuvoja. Eli vasemmalle ja myös jonkin verran oikealle käännöksissä Tonttu ei käytä takapäätään. Muutaman harjoitteen avulla Tonttu löysi neljä jalkaansa. Näitä vaan tehdään lisää. Näitä voi myös sekoittaa itse seuraamiseen. Seuraamisessa ei aina tarvitse tehdä 90 tai 180 asteen käännöksiä vaan voi tehdä kaikkea siltä väliltä Täytyy yllättää koira. Myös Kati tuli siihen johtopäätökseen, että Tonttu ei ole pehmeimmästä päästä, vaan sille voi ihan huomauttaa, jos se ei ole skarppina. Eli esimerkiksi seuraamisessa jos se ei ole tarkkana, ja kun teen pysähdyksen, pysähtyy myöhässä. Noudon palautukseen myös hyviä vinkkejä. Samaa mitä olen tehnyt aiemminkin, eli jättää kapula suussa istumaan ja tekee sen tavallaan luoksetulona. Tässä Kati neuvoi, että voi käyttää vielä pidempää matkaa. Eilen Tonttu ei kestänyt sitä (nousi ylös ja tuli eteenpäin ja pudotti kapulan), mutta siis treenaa kapulan pitämisen vielä varmemmaksi. Muutama muu vinkki myös vauhdin nopeuttamiseen. Sama vinkki mikä minulle on sanottu aiemminkin, eli pitää opettaa koira irrottomaan kapula vauhdista, nythän Tonttu ei sitä irrota, vaikka heiluttelisin lelua. Tätä voi myös tehdä siten, että vaihtaa toisen kapulaan. Tonttu tykkää siis pitää kapulaa suussa.

Myös muiden treeneistä sain hyviä vinkkejä muun muassa kaukoihin ja merkkiin. Mukava päivä. Kerrankin sää suosi, eli saimme treenata poutasäässä ja iltapäivällä jopa aurinkokin näyttäytyi.

Elsi Pulli otti Tontusta muutamia hienoja kuvia. :) Kiitokset kuvista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti