sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Ekat viralliset agikisat

Ensin kuitenkin alkuviikko. Tiistaina kävimme Marikan ja kelpieiden kanssa treenaamassa tokoa raviradan parkkiksella. Jälleen muutamia hyviä vinkkejä, joita en ollut osannut ajatella. Tonttu äänteli aina, mikäli näkyvissä oli vieras koira. Keskiviikon agit menivät ihan ok. Tonttu pysyi radalla, vaikka vähän ottikin häiriötä. Keskittyminen on vain vaikeaa, kun on toisia koiria. Muuta ei sitten taidettu tehdäkään viime viikolla, paitsi kotitokoa.

Lauantaina osallistuimme Mikkelissä järjestettyihin agilitykilpailuihin. Kilpailut olivat ulkona, mutta onneksi kilpailupaikka oli rauhallinen. Ekalle radalla tuomarina oli Pertti Siimes ja kyseessä oli agilityrata. Aamulla olin käynyt Tontun kanssa lähes tunnin lenkin, jotta olisi aavistuksen väsynyt. Tonttu oli ennen ensimmäistä rataa hyvin rento ja väsyneen oloinen, eikä ottanut häiriötä. Joten vaikka minua ei ole ikinä jännittänyt mikään näin paljon, niin melko luottavaisin mielin pystyin kuitenkin lähtemään Tontun kanssa radalle. Tonttu otti muutamissa kohdin selkeästi häiriötä, esim. molemmat kontaktit. En alkanut korjaamaan kontakteja, sillä meillä oli tavoitteena pysyä radalla, joten kerta Tonttu pysyi radalla, niin olin supertyytyväinen. Tuloksena siis 0 ja luva, sijoitus 4. 

Mukava oli saada videolle rata, sillä pakotin Tiinan mukaan, lähinnä ottamaan Tontusta koppia, jos se olisi päättänyt lähteä radalta. Onneksi ei koppia tarvinnut ottaa, vaan Tiina sai keskittyä videon kuvaamiseen.


Toiselle radalle lähtiessä Tonttu oli enemmän herkkä häiriölle. Yritin korjata lähtöistumista, mutta en saanut Tonttua muuttamaan asentoa. Ensi kerralla pitää vaan vaatia! Viidennellä esteellä meinaa lähteä ratahenkilön luo, mutta ei lähde. Seitsemäs este oli kepit, joilla se lähti ratahenkilön luo, jolloin päätin keskeyttää radan, sillä Tonttu oli ihan häntä kippuralla, eikä ollenkaan keskittynyt tekemään agia. 

Yhteenvetoa kisoista, jatkossa vaadin kontaktitkin. Ja seuraavan kerran kisaamme vasta hallissa. Kuitenkin Tonttu ottaa vielä niin paljon häiriötä.

1 kommentti:

  1. Nice! Tontulla on kiva vauhti :) ehkä mekin joskus saadaan korkattua viralliset kisat..

    VastaaPoista