tiistai 10. syyskuuta 2013

4. kerta kilpailemaan kurssia

Viime viikon torstaina oli neljäs kerta kurssia, ja ohjelmassa oli koko alokas luokka. Kehäänmeno ok, luoksepäästävyys ok (tuomari kosketti koiraa, ja Tonttu pysyi hyvin sivulla). Paikkamakuussa oli vain Tonttu ja toinen koira. Olin noin 2 metrin päässä ja palkkasin 20 sekunnin välein. Yksilöliikkeet: hihnaseuruu (haahuilua, edisti pysähtymisissä), seuruu (sama kuin hihnaseuruu), maahanmeno (istui), luoksetulo (superhyvä! vauhdikas ja äänetön, perusasento täydellinen), seisominen (oli hieno), hyppy (en tajunnut antaa pysäytys-käskyä, kun jotenkin kuvittelin, että liikkuri sanoo ensin käsky-sanan, muuten oli ihan ok).

Sen jälkeen vähän korjaussarjaa. Maahanmeno ok. Seuruuta lyhyissä pätkissä. Hyppy. Jep jep. Nyt Tonttu keksi hyppy-käskyn jälkeen tökkäämässä hyppyestettä kuonollaan ja kas kummaa este kaatui... No sitten Tonttu ei meinannut millään tehdä hyppyä, vaan lopulta saatiin tekemään. Sen jälkeen muutama toisto ok. Hyppy siis vaatii treenausta.

Sunnuntaina kävimme Tiinan kanssa Imatralla treenaamassa imatralaisten kanssa tokoa. Tonttu teki seuraamista lyhyitä pätkiä ja käännösten jälkeen pysähdyksiä. Näitä vielä lisää. Noutoa tehtiin Katin ohjeiden mukaan. Nyt oli hyvä palautusvauhti, mutta meinasi vain palauttaa Tiinalle... Lopuksi tehtiin hyppyä, kerta hyppyeste oli. Alkuun namilautanen ja sitten ilman. Ei ongelmia. Lopuksi otettiin paikkamakuu kahteen kertaan. Sama kuin ennenkin, olin noin 2 metrin päässä ja palkkailin ehkä 20 sekunnin välein. Tonttu teki hyvin, vaikka rivistössä oli vieraat koiraat (5 kpl).

Maanantaina kävin lähikentällä tekemässä seuraamista, jääviä, luoksetulon stoppeja ja pari luoksetuloa (15 m, ja 20 m, molemmat äänettömiä, JEE!). Tänään aamulla teimme palkattomuustreenin lähikentällä. Ekaksi viritin Tonttua leikkien, sen jälkeen liikkeet palkatta läpi, joka välissä myös siirtymä. Liikkeinä olivat: liikkeestä istuminen, nouto, seuraaminen, seisominen, luoksetulo, maahanmeno ja tunnari. Tunnarin jälkeen siirtymä ja vapautus repulle (loppupalkka). Yhteenvetona sanottakoon, että seuraaminen on hajonnut kokonaan, taas oli haahuilua!!! Jäävissäkin ehti kontakti tippua. Luoksetulossa kuului ääni. Noudossa oli pakko pitää pannasta kiinni, muuten olisi varastanut (se ei ollut yllätys, tosi vähän tehty paikallapysymistä heitettäessä kapulaa). Mutta itse nouto oli hyvä, vauhdikas palautus. :) Tunnari oli ok, alkuun haisteli hätäisesti, mutta malttoi kuitenkin ja toi oman. Toko on kyllä hemmetin haastavaa, jotain kun saa korjattua, niin joku toinen hajoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti