torstai 10. lokakuuta 2013

Perustreenailuja

Viime viikon torstaina ja perjantaina lähikentäll tokoa. Nyt on taas ihan kiva, kun on päässyt tokossakin takaisin rytmiin, eli tietää mitä treenata, ja mitä tehdä seuraavissa treeneissä. Ruutuun otin kuitenkin kosketuslätkän avuksi. Pelkällä naksulla paikan treenaaminen ja ruokakupilla vauhdin treenaaminen ei ole tuottanut haluttua tulosta. Tonttu ei siis edelläänkään tiedä, missä ruutu on. Tai minne pitää juosta. Nyt selvästi kosketusalusta on ainakin vähän auttanut, molemmissa treeneissä on tehty väliin myös tyhjiä ruutuja. Ja välimatkaa olen vaihdellut läheltä ja kauempaa. Seuraamisessa ollaan tehty pitkiä pätkiä, niin pitää muistaa tehdä aina välillä myös lyhyempää pätkää. Tonttu ei ole enää ollut nii skarppi kuin aiemmin (eli pysähdyksissä on edistänyt).

Viikonloppu meni Finlandia Trophyssa. Neloishyppyjen tekeminen näytti niiiin helpolle. Oli kyllä hienoa päästä katsomaan ihan maailman huippujen sekä myös suomalaisten suorituksia. Tiina hoiti Lahdessa jälleen Tontun. Kiitos. (Vaikka hermo ehkä taisi mennäkin....)

Maanantaina kävimme lähikentällä tokoilemassa. Nyt tokoryhmän treenit ovat olleet huonoina aikoina, että niihin en ole päässyt. Maanantaina muun muassa paikkamakuu 4 min ja paikkaistuminen 3 min (osa piilossa), sujui hyvin. 

Tiistaina oli vuorossa kontakti-kurssi. En ollut ehtinyt käydä yhtään hallilla treenamassa kontakteja, huono minä. Mutta olin tosiaan laatikon kaivanut esille, ja sillä olimme tehneet paikkatreeniä. Teimme puomin alastuloa siten, että alastulo oli pöydällä ja Marika palkkasi alastuloa. Kivasti Tonttu teki. Alastulosta pitää vaan tehdä huippu paikka, jonne kannattaa juosta täysillä.

Eilisissä ryhmäageissa teimme vähän vaikeampaa kieputuspätkää alkuun ja sen jälkeen suoraa pätkää, joka päättyi A:han. Siis se oli vaikeaa. Mieluummin haluan antaa koiran mennä täysillä, mutta jos antoi mennä täysillä, koira oli putkessa... Eli joutui jarruttamaan koiraa. Tonttukaan ei tykkää jarrutteluista, mutta siitä huolimatta sillä säilyy into. A:lla teki superhyvän alastulos, josta luonnollisesti palkkasin. Toka setti oli saman tyyppinen, ja loppurata sama. Tämä saatiin ekalla tehtyä oikein, kun olin vaan päättänyt viedä Tontun, ja sehän meni. Jälleen superhyvä A:n alastulo, jonne palkkasin. Tekisi mieli käydä tekemässä samaa pätkää yksin uudelleen, ja miettiä voisiko linjaamalla saada tehtyä pätkä paremmin. Jolloin ei siis tarvitsisi jarruttaa koiraa.

Vähän huono oli mennä tänään aamulla treenaamaan kontakteja, mutta oli "pakko" mennä, jos niitä meinaa treenata. Tänään siis töissä iltavuoro. Tehtiin samalla tavalla kuin tiistaina, eli puomin alastulo pöydällä. Nyt otin vauhtia putken ja hypyn kautta, jolloin Tonttu teki ihan kivoja alastuloja, vaikka virettä en saanut niin korkeaksi kuin olisin halunnut. Mutta viimeinen oli hyvä ja vauhdikas, jonka palkkasin lelulla. Mieli olisi tehnyt tehdä enemmänkin toistoja, mutta kerrankin pystyin jättämään hyvään toistoon. :) Lopuksi teimme vielä hyppytekniikan perussarjan. Yhdellä toistolla Tonttu hätäili ja oli liian kiire palkalle, jolloin vika rima tippui. Mutta nyt tekee tosiaan suoraan, ei kaarru vinoon. Jee!

Koska agitreenit olivat tänään lyhyet, teimme vielä ulkona hallin pihassa lyhyen tokosetin. Seuraamista, paikallaoloja ja luoksetulo. Vitsit teki 30 metristä hiljaisen luoksetulon. Sitten menin ottamaan vielä toisen, ja tuli ääni, reagoin aavistuksen hitaasti, ja kerkesi tulla aika pitkälle ennen kuin stoppasin. Olin jotenkin niin hämmentynyt äänestä. Kolmas toisto jälleen hiljainen, mutta matka vain 25 m. ja tässä palkan olisi pitänyt tulla heti lähdön jälkeen, mutta olin hidas. Huoh. On se vaikeaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti