maanantai 28. lokakuuta 2013

Lappeenrannan agilitykisat 27.10.2013

Viikonlopuksi saimme vieraita Lahdesta eli siskoni ja hänen kolme koiraansa. Lauantaina kävimme katsomassa kolmosluokkien agilitykilpailuja, sillä ne olivat samalla lappalaisten rotumestaruuskilpailut. Saimme nähdä oikein hienoja lappalaisten suorituksia. Sillä aikaa Jaava oli keksinyt omaa tekemistä. Jos on nälkä, niin on nälkä. Olimme etukäteen vitsailleet, että mitäköhän se Jaava keksii, mutta emme edes tosissaan ajatelleet, että se avaisi pakastimen oven. Kotiin tultuamme siis jääkaappi huusi hirveää huutoa ja pakastimen ovi oli auki ja alin laatikko repäisty lattialle. Siinä sitten oli joskin näköistä silppua ja esimerkiksi mansikoita ja mustikoita liiskaantuneena keittiön matolle. Jee! Onneksi alimmassa lokerossa ei ihan hirveästi syömistä ollut. Yksi lohi pötkö oli syöty samoin Tontun kalsiumin lähteenä toimivat selkärangat. Yksi kasvissose oli kannettu koiran pedille. Alimmassa pakastelokerossa oli myös sorkka, mutta sille ei oltu tehty mitään. Että näin. Sunnuntaina sitten teippasimme pakastimen ja vähän muitakin ovia kiinni....

Sitten sunnuntaina pääsimme kisaamaan. Tuomarina oli Anne Savioja ja ratoina sekä agilityrata että hyppyrata. Samalla radat toimivat lappalaisten rotumestaruusratoina. Eli rotumestaruuteen laskettiin ratojen yhteistulos, molemmilta radoilta piti saada tulos.

Agilityrata vaikutti tosi mukavalle, alun lähtö + kepit vain hieman mietityttivät. Kumpaa puolta kannattaisi ohjata. Jos keppien jälkeinen elämä olisi ollut erilainen, olisin ohjannut kepit toista puolta. Mutta sain ohjattua kepit oikein, mutta hätiköin kepeillä putkelle vientiä, jolloin viimeinen keppi väli jäi suorittamatta. Tonttu myös oli jo aiemmin pysähtynyt kepeille, eli ei ihan varmaa pujottelua ollut. Loppurata menikin suunnitelmien mukaan. Tonttu teki mielestäni hyvän A:n kontaktin ja puomikin oli aika jees, siis vauhdillisesti! Tässä myös hyvä kontakti. Nyt vaan pitää muistaa treenata ohijuoksuja ja ohjauskuviota koiran seisoessa kontaktilla. Tältä radalta siis vitonen.


Hyppäri oli mielestäni todella vaikean oloinen. Esteet olivat aika sumpussa ja useassa eri kohdassa oli ansaesteitä. Tontun kanssa rata meni kuitenkin todella hienosti, ei tarvinnut edes suurempia pelastelu kalasteluja tehdä. Olin jotenkin todella huojentunut, että jee vaikeat kohdat sain ohjattua oikein. Joten oma keskittyminen ei riittänyt enää loppukuvion takaaleikkaukseen. Rynnin koiran linjalle. Tuomari oli kahden vaiheilla antaako kiellon vai ei. Lopulta ei kuitenkaan antanut. Eli saimme tältä radalta nollan ja toisen luvamme. :) 


Näiden kahden radan tulos riitti ykkösluokkien lappalaiskoirien rotumestaruuteen. :) Toiseksi sijoittuvat Mette ja Tiina, joten ei hassummin meidän tiimiltä. :)
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti