lauantai 30. kesäkuuta 2012

Ryhmäaksat (pitkästä aikaa)

Tehtiin eilisssä treeneissä tämän vuoden open class -rataa. Ja täytyy sanoa, että ei se mikään mahdottomuus ollut. Toki palkkasin koiraa 2-4 esteen välein, mutta siitä huolimatta. Ekalla yrityksellä tuli jo toisen hypyn ohi, sillä minun käteni näytti takaakiertoa. Pitää niin muistaa, että käsi lähellä. Mutta toisella yrityksellä palkkasin vasta A:lla, teki melkein onnistuneen 2o2o:n, vauhtia oli liikaa (ei saanut pysäytettyä vauhtia, vaikka yritti), joten otettiin A uudestaan. Kuutos hyppyyn harjoiteltiin ennakoivaa valssia, sain aika kaukaa lähetettyä. Tässä juuri harjoiteltiin sitä, mitä minulle on muutkin toitottaneet. Lähetä koira esteelle kauempaa, jolloin pääset itse pidemälle ohjaamaan seuraavaa estettä + tällöin koira tietää, minne mennään -> kaarrokset myös lyhyempiä ja vauhti pysyy.

Renkaan tuli ohi ekalla yrittämällä. Tehtiin muutama pelkkä rengas, jonka jälkeen onnistui kovasta vauhdista putkesta suoraan. Sama ysillä kauempaa lähetys, jolloin pääsee kepeille. Tontulla oli ehkä seitsemän ohjuria kepeillä. Saatiin yhdistettyä myös siis hyppy + kepit. Keppien jälkeen tuli varmasti radan vaikeimmat kohdat. Kepeiltä lähdettäessä koira oli oikealla puolella, jossa valssaten muuri ja "ehkä jaakottaen" 12. 14 ja 15 hypyt eivät ehkä olleet ihan näissä kulmissa, mutta joissa siis vastakkaisella kädellä tiukka veto, jotta ei mene takaakierroksi. Ekalla yrityksellä tuli pitkät kaaret, mutta tokalla kerralla saatiin aika nätit pienet kaarrokset. Puomi + 2 suoran linjan hyppyä vauhdikkaasti. Jätin koiran siis alastulokontaktille ja meni kutsumaan tokan hypyn kohdalta, jotta sain vauhdikkaan loppusuoran. Vikan hypyn yli heitin lelun -> irtoamista.

Treeni oli pitkä, mutta älyttömän hyvin Tonttu teki töitä. Suorilla rimat oli 40 cm:ssä ja käännöksissä 30-35 cm. Tehtiin vielä yksittäisenä esteenä keppejä, joilta saatiin yksi ohjuri pois. Lopussa Tonttu oli ihan paras, kun leikitin sitä pallolla. Ohjurit oli jo otettu kepeiltä pois. Tonttu lähti ihan pokkana pallo suussa pujottelemaan keppejä, toki kävelyvauhdilla. Puolessa välissä sylkäisi pallon pois, ja jatkoi loppuun asti ilman mitään apua ihan oikein! VAU! Eli aivot raksuttaa pienellä ukkelilla kuitenkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti