tiistai 5. kesäkuuta 2012

lihashuoltoluento ja hyppytekniikkaa 3.6.2012

Osallistuin sunnuntaina seuran järjestämään lihashuoltoluentoon ja hyppytekniikka -seminaaripäivään. Lihashuoltoluennolla tuli paljon teoreettista nkäkulmaa sekä joitan käytännön juttujakin. Lihaskireyksien havaitseminen voi olla vaikeaa, sillä ne kehittyvät usein hitaasti ja omistaja tulee helposti sokeaksi oman koiran liikkeille. Lihashuoltodemossa käytiin läpi, miten itse voi huoltaa koiraa rikkomatta sitä. Sivelyä, hierontaa ja venyttelyä. Itse en uskalla koiraani venyttää, sillä pelkään rikkovani sen siinä. Lisäksi ostin jumppapallon, jolla on helppo harjoittaa etu (ja taka)pään lihaksiston syviä lihaksia. Omatekoinen palautusjuomaohjekin saatiin, puolet vettä, puolet kivennäisvettä, loraus kermaa ja vähän hunajaa. 

Hyppytekniikassa käytiin läpi, mitä hyppytekniikka on ja mihin se pohjautuu. Hyppykorkeuksia tulisi vaihdella, jotta koira oppii lukemaan korkeuden, eli radalla voi olla eri korkuisia hyppyjä sekä eri treeneissä, esim. maxi-koiralla rimat voivat vaihdella 40-65 välillä. Kuten olen opettanutkin, niin ohjauskuviot tulee opettaa matalilla rimoilla, kun koira osaa ohjauksen, nosta vasta sitten rima.

Itse hyppytekniikka treenissä tehtiin perussarjaa, korkeuden arviointia ja kasvavaa sarjaa. Tonttu otti häiriötä. Ja ei muutenkaan mennyt putkeen. Perussarja meni lopulta ok. Korkeuden arvioinnissa hyppäsi muistaakseni 40 cm, mutta kiersi 45 cm. Siitä saatiin onnistuminen, kun menin kutsumaan. Joten helpotettiin paljon 30 cm ja kiersi. 25 cm meni yli. Kasvavasta sarjasta tehtiin vain yksi toisto, sillä Tontulle oli tullut jo niin paljon toistoja alle. Tarkoituksenahan on tehdä vain kolme toistoa / sarja. Ja maksimissaan 3 harjoitetta kerrallaan. Itse olen käyttänyt Tontulla neljää viiittä toistoa, mutta olemme tehneet vain yhden harjoitteen kerrallaan.

Tässä vielä videoituna viimeinen harjoite, eli kasvava sarja, josta tehtiin yksi toisto. Viimeinen hyppy ei ole hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti