maanantai 18. kesäkuuta 2012

Toimintaviikonloppu: verijälkeä, lenkkeilyä ja lammaspaimennusta

Perjantaina lähettiin Tontun kanssa viikonlopuksi Lahteen siskon luo. Ohjelmassa oli luvassa monelaista koira ja muutakin toimintaa. Tiina oli käynyt tekemässä Myrtille ja Tontulle perjantai-iltana verijäljet. Tontun jälki oli noin 80 metriä pitkä suora. Lauantaina-aamuna käytiin ajamassa jäljet, eli jälki oli noin 12 tuntia vanha. Tonttu ajoi jäljen hyvin. Nyt keskittyi paremmin kuin viime kesänä eikä kesken jäljen huomannut mörköjä. Jälki oli ehkä aavistuksen liian pitkä, Tonttu väsähti vähän kesken, mutta onneksi saatiin loppuun vielä hyvä keskittyminen ja palkaksi aamuruoka.

Illalla käytiin koirien kanssa Evolla lenkkeilemässä ja vähän tokoilemassa. Tontulla ja Metellä riitti vauhtia.

Muutamia kuvia.
























Videot myöskin seuraamisesta ja luoksetulosta. Ihan hyvä nähdä videolta, en tajua, mitä kyykkäilen luoksetulossa, kun heitän palkkaa eteen...




Sunnutaina kävimme paimentamassa lampaita Lopella. Tonttu oli alkuun vähän liian kiihkeä. Sen jälkeen kiinnostus lampaita kohtaan väheni ja Tonttu huiteli muualla. Eka setti meni myöskin itsellä opetellessa, mitä siellä pitää tehdä. Lampaita pitää mukana ja kepillä ohjata. Huh huh. Toka setti meni mielestäni paremmin, edelleen Tonttu oli aika kiihkeä, mutta ei niin kiihkeä kuin ekalla kerralla. En oikein osaa arvioida, miten se meni, mutta ainakin innostusta oli ja jonkinlaista paimentamista. Mutta on se vaan itselle vaikeaa, kun pitää seurata niin montaa asiaa samanaikaisti, ja huitua vielä sillä kepillä. Kepillähän ei siis huidota koiraa, vaan maahan koiran eteen. Katsotaan, josko syksymmällä päästäisiin uudelleen lampaille.

Mukava viikonloppu kaiken kaikkiaan. :)



2 kommenttia: