keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Kuulumisia

Eilen pentuagissa otettiin uutena esteenä keinu. Pussia ei kannatakaan ottaa ennen kuin putket on valmiit. No Tontulla kyllä putket alkaa olla valmiit, sillä menee niihin vauhdikkaasti. Mutta yhdellä kertaa ei saa ottaa liikaa esteitä, ja muutenkin keinun treenaaminen on pitkä prosessi, mikäli sen aikoo tehdä huolella (niin kuin meillä olisi tarkoitus). Eli yhtenä osana harjoitellaan keinun päähän juokseminen avustajan kanssa, eli keinu ei liiku. Ja toisena osana harjoitellaan tömähdys, sitä lähes jokainen koira säikähtää sitä. Tontun kanssa tehtiin kolme kertaa keinun kiipeäminen päähän asti. Tonttua jännitti jonkin verran, ei ollut helppo. Sen jälkeen tehtiin suoraa putkea, lähetystä eri kulmista, sillä Tonttu hakee jo putken pään, otettiin myös yhden siivekkeen takaa. Sen jälkeen otin vielä mutka putkea kahden siivekkeen päästä. Oli Tontulle liian vaikea, sekä tuli treeniä liikaa. Tonttu väsähti, ja vikan kerran jälkeen en saanut enää leikkimään. Olin jo tästäkin ihan hajalla, samoin kuin siitä, että Tonttu liukastui leikissä. Nyt mun on pakko harkita palkkausta, ehkä kuitenkin voisi käyttää namia enemmän. Nythän Tonttu on ollut muutaman kerran pelkällä lelupalkalla, siis tutut esteet. Toki keinun opettelussa käytettiin namia. Ensi kerralla lyhyemmät treenit. Täytyy muistaa, että ei ahnehdi, vaikka toiset ovatkin jo penturyhmässä pidemmällä kuin me. En halua pitää mitään kiirettä Tontun kanssa, vaan tehdä huolelliset pohjat.

Tuntuu, että osalla agility on mennyt liian totiseksi, agilityn tulisi olla tälläistä. Kuitenkin kyseessä kaksinkertainen maailmanmestari.

Huomasin, että olin onnistunut sammuttamaan Tontulta naksun. Eli Tonttu ei tarjonnut enää mitään muuta kuin katsekontaktia, sen toki erittäin intesiivisesti. No pikku hiljaa maltoin olla kärsivällinen, niin ekana tavoitteena oli naksauttaa, vaan jostain muusta kuin katsekontaktista. No nyt ollaan jo nenäkosketus kosketusalustaan opettelussa (ihan vaan huvikseen) sekä peruuttaminenkin jo sujuu. Ja nyt kun ottaa naksun käteen, niin ihan eri tahtia Tonttu tarjoaa erilaisia asioita, kuin vaikka viikko sitten.

Toinen juttu minkä tajusin, niin en ole ollenkaan heitellyt Tontulle nameja. Se ei meinannu saada millään koppia, oli ihan pihalla. No mutta nyt on jo Tonttu muutamat kopit saanut kiinni.

Meidän tämän hetken ainoa ongelma on toisten koirien ohittaminen. Tonttu huutaa kuin hyeena. Nyt sitten lopulta päädyin siihen, että kannan vesisuihkua lenkeillä mukana. Äsken iltapissillä oli ekan kerran vesisuihku mukana, niin tietenkään ei tullut yhtään koiraa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti