sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Timo Rannikon agitreenit 2.11.2013

Vähän ex tempore aikatauluni sopivat, ja olimme eilen aamulla Mikkelissä Timo Rannikon agitreeneissä. Ohjelmassa oli siis 2 x 10 minuuttia tehokasta treeniä.

Rata oli tälläinen:
 

Ekana ekat neljä estettä, ei ongelmia. Pieni vekki keinun jälkeen, jolloin Tontulla oli suora linja 4 putkeen. Seuraavaksi 4-9, ja tätä hinkattiin. Hemmetti, että oli vaikea pätkä. Tonttu ei siis tule jarruun. Tontulle ei ole opettu jarrua, joten miten se voisi tullakaan. Eli opetettavien asioiden listalle jarru. Tonttu on siis luontaisesti aina mielellään minusta kauempana, mutta kun pitää tulla lähelle, eikä hypätä seuraavaa estettä, niin tietyllä merkillä pitää tulla käteen. Tonttu ei siis tullut välistä vetoon, vaan hyppäsi 8 väärän puolta ehkä kymmenisen kertaa. Tein siis persjätön 6 esteen jälkeen Rannikon ohjeiden mukaan. Olin ottanut etumatkaa putkelta, Tontulla on itsenäinen rengas, joten sitä ei tarvinnut varmistella. Tonttu kesti älyttömän hyvin saman pätkän hinkkauksen, vaikka ei varmaan koskaan aiemmin ole jankattu mitään kohtaa yhtä monta kertaa. 

Kymmenen minuutia ei vielä loppunut, vaan siitä jatkettiin 10-14 väli, jossa ei mitään ongelmaa. 11 hypyllä pieni vekki, ja kääntyi hyvin puomille. Puomi oli älyttömän hidas. Puomin alastulolla valssi, ja siitä vain normaalisti kääntämällä okserin kautta kepeille. Kepit älyttömän hitaat.

Rannikko sanoi, että miten tämä on mahdollista? Sinulla on sairaan hyvin etenevä koira, mutta sitten kun mennään puomille ja kepeille, niin vauhti hidastuu ihan älyttömästi. Niinpä. Miten se on mahdollista. Voin katsoa peiliin. Liian matalassa vireessä puomin opettaminen. Keppien opettaminen vielä kesken. Tähän siis lopetettiin ekat 10 minuuttia. Rannikolta vinkkejä puomille, että pelkkää alastuloa putkien päissä, eli ihan samaa kuin kontaktiteemakurssilla tehtiin. Siinä vaan tarvitaan hurjasti treeniä, jotta vire saadaan ylös.

Toiset kymmenen minuuttia aloitettiin keppien jälkeen 15 esteeltä. Tehtiin sitä ihan yksittäisenä. Tontulle opettavien asioiden listalle takaakierto. Eli että koiralla on mielikuva, kun koira lähetetään riman taakse, että se myös hypätään, jolloin ohjaaja saa vähän anteeksi, jos ei ole ajoissa. Saattoi olla saksalainen jota harjoiteltiin. Tonttu tekee silloin mielettömän hyvin, kun olen ajoissa, mutta sitten tulee ohi, jos en ole ajoissa. Tähän saatiin myös vinkkejä, miten sitä voi harjoitella.

Numero 16 jätettiin välistä, sillä se olisi saman jankkausta, ja Tonttu aavistuksen jo hiipui äskeisessä jankkauksessa. Sen jäleen 17-20. Lähetys putkeen, sen jälkeen 18 esteen merkkaus ja vekkaus ennen 19 estettä ja koira vähän haltuun ja lähetys 20. Ekalla olin hätäinen ja ohjasin väärään päähän putkea. Tokalla Tonttu oli superhyvä. 

21-22. Lähetys 21 putkeen, ei ongelmia, jonka jälkeen ehti valssaamaan 22 jälkeen. Heitto okserille ja menin 24 ja puomin välistä vastakkaisella mukaan, ja tiukka valssi 25. Sairaan siisti tunne, kun saatiin onnistumaan tiukka valssi 25, jolloin koira teki tosi hienon käännöksen eikä hidastanut. Siihen oli hyvä lopetttaa. Ei siis päästy rataa ihan loppuun asti, mutta ei haittaa. Tuo loppu oli niiin hieno! Tonttu hieman uupui, ja vikan toiston jälkeen Tonttu meni lelun kanssa hihnan luo, että nyt riittää, lähdetään pois... Tonttu ei ottanut vieraasta paikasta eikä vieraista esteistä häiriötä, hyvä juttu.

Tonttu sai kehuja siitä, että lähtee hyvin takaakiertoihin, ja että tulee hyvin mukana. :) Jee jee, mutta vielä on pitkä tie ennen kuin Tonttu on teknisesti valmis. Ja että mä opin ohjaamaan. Oma liike on niin tärkeää. Rannikko oli tosi hyvä kouluttaja, tykkäsin treeneistä tosi paljon, sain paljon uusia treenivinkkejä. Jos viime talvi tehtiin hyppytekniikkaa, niin tämä talvi tehdään hyppytekniikan lisäksi puomia ja keppejä (itsenäisillä treenikerroilla siis)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti