sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Luonnestesti 23.11.2013


Tonttu kävi eilen Lappalaiskoirien järjestämässä luonnetestissä Helsingissä. Tuomareina olivat Lea Haanpää ja Tarja Matsuoi. Ikää Tontulla on 2 vuotta ja 10 kuukautta.

ensimmäisenä Tontun pisteet:

Toimintakyky: +1, kohtuullinen
Terävyys: +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +3, kohtuulinen, hillitty
Taisteluhalu: +2, kohtuullinen
Hermorakenne: +1, hieman rauhaton
Temperamentti: +3, vilkas
Kovuus: +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin.
+++, laukausvarma

yhteensä 172 pistettä

Tonttu käyttäytyi loppujen lopuksi hyvin odotetunlaisesti. Suurempia yllätyksiä ei tullut. Tonttu leikki samalla tavoin tuomarin kanssa kuin normaalissakin elämässä. Eli otti kiinni kepistä ja taisteli vastaan, mutta kuitenkin puljaa, eli ei ole tosissaan. Kelkalla haukkui minun edessäni ja meni heti tutkimaan kelkan. Se oli tosi hieno. Tuomareiden mukaan kelkalla näkyi hyvin sekä taistelutahtoa että toimintakykyä. Seuraavana vuorossa oli hyökkäys, ja no Tonttu oli kovasti mukana touhussa, mutta ei se ymmärtänyt, että kyseessä oli hyökkäys, vaan ennemminkin joku uusi leikki. Haalarissa ja tynnyrissä ei ollut mitään erikoista. Pimeässä huoneessa Tonttu aavistuksen jäätyi, eli ei lähtenyt heti liikkeellä. Sitten kun lähti liikkeelle, niin ihan koko ajan teki jotain. Kävi ehkä miljoona kertaa tuomarin luona sohvalla, ehti hypätä ikkunaa vasten. Löysi minut kuitenkin ilman apuja. Seinällä ei puolustanut itseään, muuten kuin ihan lopusa vähän piippasi ja muutama haukku. Tämä oli kyllä yllätys, sillä olin kuvitellut, että Tonttu olisi terävä. Laukauksissa ilme ei värähtänyt lainkaan.

Loppukommenteissa tuomarit sanoivat, että pimeän huoneen jäätyminen laski toimintakykyä. Vilkkaus taas on lähempänä erittäin vilkasta kuin kohtuullisen vilkasta, ja voi olla että koira näkee mielikuvitusolentoja. Ja se on totta, että niitä kyllä Tonttu näkee aina silloin tällöin. 

Normaalissa elämässä Tonttu ei ole ollut helppo koira, vaikka luonnetestitulos on ihan peruskoiran tulos. Luonnetesti ei mittaa koiran dominanssia, ja Tonttu on hyvin dominoiva koira. Luulen, että siitä ovat ongelmamme johtuneet. Mutta kaikesta huolimatta Tonttu on oikein mainio pakkaus, ja sen kanssa on myös kiva harrastaa. :) 


3 kommenttia:

  1. Saitko videolle luonnetestiä, vai tuleeko Lappalaiskoirien kautta video?

    VastaaPoista
  2. Ei otettu videolle, kerta siellä oli Lappalaiskoirien puolesta videointi. Toivotaan, että tulisi suhteellisen nopeasti.

    VastaaPoista
  3. Olipa hyvät pisteet, onnittelut siitä! :)

    VastaaPoista