sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Jenna Caloanderin agitreenit 10.11.2013 ja viikon muut treenit

Alkuviikosta piti tokoilla, mutta vesisade pilasi minun motivaationi. Keskiviikkona agin ryhmätreenit. Tehtiin pari tekniikka pätkää, johon kuului takaakiertoja. Ja jei, osasin ohjasi saksalaisen molempiin suuntiin, eli ehdin alta pois ajoissa. Hyvä hyvä. Ryhmässä oli myös uusi koira, niin Tonttu otti häiriötäs sen ohjaajan repusta. Prkl. Koira oli siis ulkona, se olisi ollut liian suuri häiriö. Mutta teki siis ekan hypyn, ja sitten lähti tarkastamaan reppua. Mutta oikeasti on hyvä, että häiriötä tulee, sillä Tontun on vain opittava sietämään sitä. Sen jälkeen menikin paremmin.

Torstaina käytiin tekemäss hyppytekniikan perussarjaa ja puomia pöydällä. Tässä sain vireen nousemaan tarpeeksi, kun tehtiin putken kautta, tällöin laukkasi tosi hyvin 2o2o-asentoon.

Tänään taas vuorossa olivat Jenna Caloanderin agitreenit, jotka seuramme järjesti. Rata näytti todella vaikealta. Oli muun muassa leijeröintiä. Puomi jätettiin ihan tarkoituksella tekemättä, sillä siinä olivat molemmin puolen putket alastulolla, niin en halunnut että tekee hitaita toistoja. No aloitettiin ekat viisi estettä. Ei ongelmia. Seuraavan leijeröinti, ei ongelmia, vauhti ei ollenkaan hidastunut. Tonttu sai vauhdistaan tosi paljon kehuja! Jenna sanoi, että ei ole usein nähnyt näin menevää porokoiraa, no niinpä. Sitten Jennaa alkoi kiinnostua meidän puomista ja kepeistä. Näytettiin yksi puomi, ja siinä Tonttu ravasi yli puolet. No ei muuta kuin hetsaamaan, ja Jenna vielä työnsi Tontulle vauhtia, niin vau mikä puomi. Ihan sairaan hieno. Mutta tärkeää oli myös se, että Tonttu pysähtyi, ei juossut läpi! Sama tehtiin uudelleen, ja edelleen vau. No siitä sitten kepeille. Sama hetsaus, ja tadaa, sairaan hienot "bordercollie" kepit. Tehtiin kepit vain kerran, sillä ne oli niin hienot! Eli Tontun vire pitää vaan saada riittävän ylös. nyt se siis laskee vireen puomille ja kepeille. Keinulla on varmasti sama ongelma, eli siihenkin vain lisää virettä. Tokalla pätkällä tehtiin kieputusta, ja saatiin Tonttu kääntymään tosi hienosti. Jei, on se hieno koira. :) Nyt siis on tiedossa, miten jatketaan eteenpäin ongelma-esteiden kanssa.

5 kommenttia:

 1. Onhan siinä Tontussa aika hyvin vauhtia. Ihan eri tavalla mun mielestä kuin Pyryssä. Meilläkin pitäisi MUISTAA hetsata aina just kepeille ja keinulle yms, mutta ei vaan pysty aina muistamaan. Kumpa olis sellainen motivaattorikouluttaja koko ajan ohjaamassa treenejä, että pysyis se ajatus siinä motivaatiossa ja vauhdissa. En taas itse muista koska viimeeksi hetsasin, mitään. Joskus tässä syksyllä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontulle on se vauhti rakennettu pennusta alkaen, ehkä siksi sillä on vauhtia niin kivasti (lukuunottamatta kontaktiesteitä ja keppejä). Eihän Pyrykään mikään hidas porokoira ole! Se on vaan se oikea viretila... Motivaatiotreeniä pitää tehdä riittävästi.

   Poista
 2. Voishan sillä Pyryllä tosiaan olla aivan erilainen meno, jos olisin osannut rakentaa sitä pennusta asti. Mutta seuraavan pennun kanssa sitten ;) Juu, Pyryllä se motivaatiotreeni on kyllä päällimmäisenä. Eilen Mannerin treeneissä kyllä meni aika pätevästi puoleen väliin rataa ilman suurempia ongelmia ja kepitkin oli nopeat (ekat pari kertaa - sit olis pitänyt alkaa viimeistään hetsaamaan).

  VastaaPoista
 3. Ja se piti vielä lisätä, että joskus on ihan osaavallekin koiralle hyvä tehdä ihan vaan sellainen motivaation nostatustreeni, että innostaa ja hetsaa koiraa. Tekee vaikka 5 esteen helpon juoksuradan, jonka jälkeen palkkaa koiran ruhtinaallisesti. Ja treeni on siinä. Tälläinen treeni pitäisi tehdä Tontulle joku kerta.

  VastaaPoista
 4. Me tehdään usein alussa jotain vauhtiradan pätkää just sen nostattamisen takia, jotta se jaksaa sitten tehdä sitä tekniikkaakin. Ja lopussa myös, jotta treenistä jää Pyrylle into päälle, ja halu tehdä lisää. Mutta tosiaan sitä hetsaamista pitäisi kyllä tehdä vielä enemmän, ja käydä radalla tekemässä pelkästään välillä vauhtirataa, ja pois kentältä sen jälkeen.

  VastaaPoista