maanantai 18. marraskuuta 2013

Janakkalan agikisat 17.11.2013

Lauantaina iltana ajelin Tiinan luo Lahteen, sillä olimme lähdössä sunnuntaina agikisoihin Janakkalaan (juoksuinen Myrtti ei ollut kotona... ;)). Lahdesta on himpun verran lyhyempi ajomatka Janakkalaan (1 tunti) kuin Lappeenrannasta (3 tuntia).

Sunnuntaina maksit aloittivat kisapäivän. Tuomarina ykkösluokilla oli Elina Hannikainen. Vaikka halli oli ahdas, oli itse rata-alue hyvin rauhallinen. Koko sivu oli aidattu, joka sopi loistavasti meille. Tonttu lähti kahdentenatoista, eli minulla oli rataan tutustumisen jälkeen hyvin aikaa hakea Tonttu ja totuttaa Tonttu kisapaikkaan.

Ekalle radalle lähtiessä Tonttu oli hyvin hämmentyneen oloinen, että agilityesteitäkö täällä on. Olin siis odotellessa tehnyt perusasentotreeniä ja seuraamista, joten Tonttu kai kuvitteli, että olimme tulleet tokoilemaan. Eka rata oli mielestäni oikein hyvä, Tonttu keskittyi tosi hyvin. Kepeillä sitten sähläsimme. Tuloksena siis 10. Ja tällä suorituksella olimme vielä palkinnoilla eli sijoitus 3.


Toinen rata ei ollut niin hyvä. Alussa piti vähän kovistella Tonttua, sillä oli vinossa perusasennossa. Sain sen suoraksi. Sitten kävelin lähtöpaikalle ja sanoin tule. En ollut lainkaan huomannut, että koira oli noussut seisomaan. Aurinko paistoi siis aika suoraan ohjaajan silmiin, kun lähdössä katseli koiraan päin. Eka rima kolisi, ja luulinkin radan ajan, että se tippui. Ihmettelin vain, että miten Tonttu kolautti riman, kun se ei juuri koskaan kolauttele rimoja. A:n jälkeinen ohjausvalinta oli huono. A olisi kannattanut juosta toista puolen. Siitä kuitenkin jatkoimme hyvällä fiiliksellä. Kepitkin nyt onnistuvat, vaikka eivät mitkään superit olleet. Häiriötä otti myös ennen puomia, meinasi mennä ratahenkilön luokse, mutta onneksi valitsi kuitenkin puomin.Puomilla valssasin ennen kuin Tonttu oli 2o2o -asennossa, ja tätä ei vielä kestä kisatilanteessa. Täytyy treenata lisää. Minulla ei riittänyt pokkaa palauttaa koiraa takaisin kontaktille, joten siitä huruttelimme sitten maaliin. Kyllä mielessä kelasin, että palautanko vai en.  Tältä radalta kuitenkin 0 ja sijoitus 2. ja sert.


Huonosti ei Tiinalla ja Meteläkään mennyt, sillä tokalta radalta heille 0-voitto! :)

2 kommenttia:

  1. Hienosti teillä menee! Ja Tontulla on kyllä kiva vauhti :) Eikä näytä ottavan enää ollenkaan häiriötä mistään..

    VastaaPoista
  2. Tonttu on tosiaan yllättävän hyvin pystynyt keskittymään vieraissa paikoissa. Yritän nyt hallikaudella kisata mahdollisimman paljon, mitä työt ja muut harrastukset antaa myöten, jotta Tontulle tulisi lisää varmuutta, ja että kesällä olisi mahdollista kisata ulkona, missä ei oo aitoja ja vieraita koiria on lähellä.

    VastaaPoista