keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Ageja ageja

Viime lauantaina tehtiin hyppytekniikka -treeni. Tehtiin perussarjaa ja rengasta. Perussarja on vaikea, jos palkka on kaukana, niin tulee kaksi viimeistä yhdellä. Rengasta tehtiin yksittäin, ja sitten yhden hypyn takaa. Vääriä ja oikeita. Kolmen takaa kiersi renkaan. Tätä pitää tehdä lisää, jotta Kaisla oppii pitämään vireensä oikeana ja hyppäämään renkaan oikein. Loppuun vielä parit kepit. Ja muutama pakkovalssin harjoite Tian oppien mukaan.

Maanantaina ryhmäagit. Kaisla oli aika pätevä, vire pysyi melko hyvin hanskassa. Namilla palkkaaminen on hyvä juttu! Lähetys hypylle, jonka jälkeen kääntyminen on vielä Kaislalle vaikea. Todella hyvin irtoaa, mutta että malttaa hypätä hypyn hyvin minun liikkuessa kauemmaksi on vaikea. Saatiin kuitenkin hyviä toistoja.

Eilen pääsin töistä aikaisin, ja ehdin käydä Lau:n hallillla treenaamassa ennen ryhmien alkua. Kaislalle keppejä. Kepeissä on se ongelma, että Kaisla pujottelee noin kuusi keppiä hyvin, mutta sitten ilmeisesti vauhti on liian kova, ja ei taivu, vaan menee kaksi keppiä kerralla. Tässä Kaislalla meinaa mennä hermo. Kaisla ei pysty hahmottamaan vauhtia, millä kykenee pujottelemaan. Tekisi mieli laittaa ohjurit/verkot, jotta saisi onnistuneita suorituksia, ja Kaisla oppisi vauhdin säätelyn. Nyt mielestäni tulee liikaa epäonnistuneita suorituksia suhteessa onnistuneiden suoritusten määrään. Tai sitten pitää tehdä kahdeksalla kepillä, tai jotain. Mutta siis pitää saada onnistuneiden suoritusten määrä suuremmaksi. Sen jälkeen tehtiin puomia kokonaisena. Nyt kriteeri pitää olla tiukkana, sillä Kaislalla jää toinen etutassu puomille, vaikka pitäisi olla maassa. Eli vielä pitää muistutella myös pelkkää alastuloa. Otettiin myös muutamat hyppyharjoitteet kahdella hypyllä. Silloin kun Kaisla keskittyy ja vire on oikea, rimat pysyy, mutta jos alkaa häslätä rimat tippuu. 

2 kommenttia:

  1. Sori kun mä aina vastailen sun postauksiin.... Ootko tehnyt nyt noita keppejä jonkun kouluttajan läsnäollessa, jos saisit ylimääräiseltä silmäparilta vinkkejä? Mun mielestä ei olis mitenkään huono juttu lisätä muutama ohjuri keppien loppupäähän tai sitten vähentää keppipareja hetkeksi.

    VastaaPoista
  2. Kivaa, että joku kommentoi :-) En ole tehnyt kuin Kiitorekulla, jolloin tosiaan ongelmana on keskittyminen, eli ei tee ihan samalla tavoin kuin yksin treenatessa. Pitäisi ottaa videota tai saada joku katsomaan Kaislan keppejä rauhallisessa ympäristössä.

    VastaaPoista