sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Huh huh

En olisi ikinä uskonut lenkittäväni koiraani ketjupannassa ja räminapurkki taskussa. Mutta tällä hetkellä niillä mennään ja tulosta on syntynyt ihan parin lenkin jälkeen. Tällä hetkellä Tonttu kävelee hihnalöysällä lähes koko lenkkien ajan. Tosin pyrimme välttelemään toisia koiria parhaamme mukaan, mutta se ei ole aina kaupunkiolosuhteissa mahdollista. Vetämiseen riittää todella pienet kiellot ja jos pelkkä kielto ei riitä, niin tosi pieni hihnannyppäisy. Ja tosiaan hihnannyppäisy ei satuta koiraa, kun se tehdään oikealla tekniikalla. Tässä mallissa koira ei saa ruopia maata, ja Tonttuhan on sitä tehnyt paljonkin. Siihen olen joutunut käyttämään räminäpurkkia, mutta esim. tänä aamun lenkillä ei mitään ongelmia minkään suhteen. Ehkä se tästä pikku hiljaa.

2 kommenttia:

  1. Moi! Luen mielenkiinnolla miten asia etenee. Tsemppiä paljon! Tuun taas kesäksi lpr Leimun kanssa, vois ehkä taas treenata yhdessä kontaktia ym?
    En ole ennen oikein tajunnutkaan että ruopimisesta kannattaisi ehkä kieltää (sellainen toisille isottelu ruovinta). Meillä ohituksissa pientä pörhistelyä ja sen jälkeen usein pakko merkata ja ruopia, mikä on vähän rasittavaa...
    T. Emilia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tottakai treenataan kesällä. Kontaktitreeni tulee todellakin tarpeeseen... Tuollainen ruopiminen on käsittääkseni juuri sitä dominointia, mutta hihnassa se dominointi on osittain osoitettu hihnan päälle toisen koiran lisäksi.

      Poista