sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Elena Kapustinan koulutus 5.5.2013

Harvoin sitä pääsee maailmanmestarin oppiin, joten olihan sitä osallistuttava. Treeni koostui kahdesta eri radasta, eli kaksi kertaa noin 10-15 minuuttia. Tonttu jaksoi tehdä tosi hyvin töitä, vaikka huomasi selvästi, että väsyi. Koulutus oli hyvä, ja lisäksi sai hyviä vinkkejä kuuntelemalla muiden ryhmien treenejä. Tontulle on opetettava keinu uudestaan. Keinun opetus jäi vähän kesken oman laiskuuden takia. Mutta nyt pitää siihen panostaa, eli ensin koira juoksee loppuun asti namille, ja sitten avustaja laskee keinun, toinen nami lautaselta maasta. Kuulostaa ihan hyvältä opetustavalta. Tällä hetkellä Tonttuhan pysähtyy heti, kun keinu lähtee laskemaan, jolloin se on hidas.

Ekan setin jälkeen Elena näki, mistä meidän kaikki ongelmat johtuu. Olen siis jo itsekin päätynyt pari viikkoa sitten samaan ratkaisuun, mutta se ei vaan ole niin helppoa muuttaa. Eli tällä hetkellä Tonttu vie ja mamma vikisee. Minä olen liian ystävällinen ja kiltti, Tonttua pitäisi kohdella paljon jämäkämmin, eikä antaa Tontulle vaihtoehtoja. Esimerkkejä joita hän sanoi (ja joita me olemme jo toteuttaneetkin): jos Tonttu haluaa lenkillä vasemmalle, käänny oikealle, ruoka ei saa tulla ilmaiseksi, ovista ei kuljeta ilman lupaa. Eli minun pitää saada käännettyä vaakakuppi niin, että minä vien, ja Tonttu tulee perässä. Jos tähän pääsen, niin todennäköisesti se ratkaisee suurimman osan ongelmistamme. Minun pitää kouluttaa Tonttua enemmän kuin saksanpaimenkoiraa.

Muitakin agiin liittyviä neuvoja tuli myös paljon. Kepit, puomi, A ja keinu ovat esteitä, jotka ovat samoja joka radalla, muut esteet vaihtuvat. Näiden esteiden pitää olla varmoja ja itsenäisiä, jolloin se helpottaa paljon radan suorittamista. Elena tykkäsi paljon Tontusta ja Tontun innokkuudesta. Ja onhan Tonttu mainio koira. :)

Viikon muut treenit:

Keskiviikon ryhmäagit meni oikein kivasti. Tonttu oli paljon rennompi kuin edellisellä kerralla. Teki oikein hienosti hommia, eikä ottanut liiemmin häiriötä. Toki ei juurikaan häiriökoiria ollut.

Tokoa on treenattu itsekeen lähikentällä torstaina ja perjantaina. Torstaina treenattiin ohjattua, ruutua ja jääviä. Kun taas perjantaina oli palkattomuustreeniä ja ruutua. Lauantaina vain tehtiin omalla pihalla tunnaria + sisällä noudon lähtöä (eli malttaa odottaa kun kapula heitetään) ja noudon perusasentoa (on jäänyt vähän väljäksi). Lisäksi noutokapula suussa seuraamista, kakeja ja jääviä. Aavistuksen meinaa mällätä kapulaa, jos vain istuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti