tiistai 12. helmikuuta 2013

Agia ja tokoa

Tontulla oli eilen kunnon lepopäivä. Ei mitään tekemistä, pelkät pissa- ja kakkalenkit. Tänään sitten aktivoiduttiin hyppytekniikan parissa. Tontun perussarja on mennyt ihan älyttömästi eteenpäin. Tänään vain kahdessa ekassa toistossa oli rimat vinossa, muuten ne oli suorassa. (Ensi kerralla kokeilen heti alkuun rimat suorassa.) Sen jälkeen set point -treeni, jossa takarima 30, 40, 45, 50, 45, 40 ja 30. Eli tehtiin mukava helppotreeni palauttavana (edellisellä kerrallahan tehtiin maksimikorkeus 60). Sen jälkeen vielä kaksi perussarjaa rimat suorissa, no problems. Tonttu teki todella hyvällä tatsilla ja rytmillä perussarjat. Loppuun otettiin vielä 20 sentin rimoilla päällejuoksua, ja voi hitto kun se on vaikeaa. Toiselta puolelta se menee jo hyvin, mutta toinen puoli on ihan sika vaikea, en ehdi koiran alta pois...

Sen jälkeen siirrtyttiin raviksen parkkikselle, jossa olin päättänyt tehdä aavistuksen palkkaamattomuustreenin ensimmäistä kertaa ikinä. Suunnitelmana oli ensin tehdä seuraamista runsaalla palkalla, sen jälkeen luoksetulo palkatta ja siirtyä maahanmenon lähtöön, jonka siirtymästä palkka, ja tehdä vielä maahanmeno, josta palkka koiran luoksepalatessa. No ei mennyt ihan suunnitelman mukaan, kun vähän sähläsin. Ekaksi tosi hyvää seuraamista palkaten liikkeestä ja paikalta vaihdellen. Sen jälkeen siirryttiin luoksetuloon. Otin melko pitkän matkan, ja haukahdushan sitten tuli luoksetulon lähdössä. En mennyt hämilleen siitä, vaan kehuin koiran ja tehtiin siirtymä maahanmenon alkuun. En kuitenkaan muistanut palkata koiraa siirtymästä, vaan tehtiin maahanmeno suoraan, josta palkkasin koiran luokse palatessa. Sen jälkeen heittelin vähän palloa ja käveltiin kotiiin. 

Ensi kerralla tee niin kuin olet suunnitellut. Toiseksi luoksetuloa on vielä treenattava yksittäisenä, jotta maltta olla lähdön hiljaa, ei saa tulla edes sitä yhtä haukkua. Tähän ongelmaan olemme saaneetkin paljon vinkkejä, joten muuta kuin niitä käyttöön. Palkattomuustreeniä on jatkettava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti