sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tokottelua ke ja pe

Keskiviikkona käytiin treenaamassa Leimu-poron ja Emilian kanssa. Aluksi tehtiin ihan kontaktitreeniä. Kohtuu hyvin keskittyi. Kuitenkin oli jotenkin vaisu (myöhemmin ilmeni, että anaalit täynnä). Tehtiin kuitenkin vielä paikkaistuminen ja paikkamakuu Leimun tehdessä samaa. Ihan ok. Lopuksi tehtiin vielä luoksepäästävyys. Namitin koko ajan, mutta millään ei meinannut pysyä sivulla. Päästiin kuitenkin siihen vaiheeseen, että Emilia pystyi koskettamaan Tonttua Tontun ollessa perusasennossa.

Torstaina käytiinkin sitten tyhjentämässä eläinlääkärissä anaalit ja täynnähän ne oli, mutta eivät vielä tulehtuneet. Kysyin eläinlääkäriltä ruokavaliosta, ja se sanoi, että ei saa alkaa syöttää liikaa luita, sillä seuraavaksi olemme eläinkäärissä ummetuksen takia. Nyt muutenkin Tonttu on syönyt huonosti kaksi kertaa päivässä. Tänään sunnuntaina oli ensimmäisen kerran yhdellä ruoalla (iltaruoka), joka maistui kohtuullisesti. En ihan kaksinkertaista annosta laittanut, mutta melkein, osan nappulasta jätti syömättä. Mutta pakko se kai on siirtyä kerran päivässä ruokailuun, sillä aamuruuat on jääneet syömättä vähän liian usein.

Perjantai-iltana olimme vapaamuotoisissa lpky:n tokotreeneissä. Tontulle olin valinnut seuraamisen, luoksetulon ja paikkamakuun liikkeiksi. Onneksi olin valinnut seuraamisen, sillä sehän meillä mättääkin oikeasti tosi paljon. Okei, ei koira voi osata seurata, jos sitä ei oikeasti ole treenattu. Mutta siis olen tehnyt imutusseuraamista aivan liian pitkään (melkein vuoden!!!). Tosin todella vähän ollaan treenattu seuraamista, sillä minun mielestäni seuraaminen on niin tylsä liike (johtuu varmaan myös siitä, että se on mielestäni vaikea opettaa...). No nyt saatiin vinkkejä. Koiralle kannattaa opettaa myös perusasento... ;) Tonttu ei siis ole osannut mennä perusasentoon ilman namia kädessäni. Ja seuraamisessa paikka yms. on hyvä, kun vain nami on kädessä ja käsi tietyssä kohtaa. Minun ei tarvinnut kuin heilauttaa namikäsi ylös ja alas, niin Tonttu ei enää ollutkaan oikealla paikalla. Eli askel askeleelta seuraaminen ilman namia ja käsiapua olisi treenattava seuraavaksi. Huh huh! Luoksetulo oli hyvä. Avustaja piti kiinni ja Tonttu kiersi minut, josta vapautus, pallolla heitto. Tähänkin tuli muutama hyvä vinkki. Lopuksi paikkamakuu (kentän toisessa reunassa treenasi koira). Pysyi hyvin, pidin vähän liian pitkää sillä, ehti muutaman kerran komentaa (pysyi kyllä makuuasennossa). Joten pieni tauko ja uusiksi lyhyemmällä kestolla, tämä oli hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti