keskiviikko 15. elokuuta 2012

Mitäs sitä onkaan viikossa ehtinyt tapahtua?

Keskiviikkona lenkillä tehtiin tunnaria 3/4 onnistunutta. Lisäksi lenkillä otettiin luoksetulon stoppeja. Sisällä noutoa, kapulan pitoa ja kävelyä kapulan kanssa. Tonttu tykkää enemmän ohjatun noudon kapulasta, joten olemme sillä tällä hetkellä harjoitelleet.

Torstaina kävimme Emilian ja Leimun kanssa jäähallin parkkiksella treenaamassa. Silloin olikin paljon häiriötä, sillä siellä oli joku peruskäyttäytymiskurssi ja lisäksi vielä yksi erillinen koirakko treenaamassa. Tonttu otti aika paljon häiriötä, joten keskityttiin ihan helppoihin juttuihin (paikallaoloja, seuraamista yms.)

Viikonloppuna treenattiin kotona pikkasen tunnaria (metsässä), luoksetuloa, stoppeja, seuraamista, maahanmenoa ja leikkimistä.

Maanantaina oli jälleen vuorossa tokokurssi. Alkuun paikallaolot sekä istuen että maaten. Sen jälkeen otettiin kakeja: maahan-seiso, tavoitteena hissi. Tontun kanssahan tätä on jo treenattu paljon. Eli sujui hyvin. Nyt vain pitäisi matkaa kasvattaa... Tässä tuli hyvä vinkki, että liikkeestä maahan menoon kannattaa ottaa eri sana kuin kakeissa. Me ei onneksi olla juurikaan tehty liikkeestä maahanmenoa, joten siihen on helppo ottaa uusi sana. Tonttu rauhoittui treeneissä jopa niin paljon, että kävi ihan selälleen pitkälleen makaamaan, vaikka vieressä oli toisia koiria. Hienoa! Yksitellen tehtiin vielä ruutua ja luoksetulon stoppeja. Kouluttaja neuvoi, että ehkä olisi kuitenkin hyvä laittaa aluksi ruokaa ruutuun, jotta oppii seisomaan siellä. En tiedä. Ruutu on kyllä vaikea opettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti