tiistai 7. lokakuuta 2008

Agiliitoa


Tänä aamuna käytiin Marin ja Masin kanssa treenaamassa. Minulla ja Leimulla oli päivän teemana kontaktit. A:ta tosin ei jaksetu kantaa kentälle. Ensin otettiin keinua. Se onkin Leimulle vaikea este. Se kiipeää sen hitaasti, ja sitten kun se on painanut keinun alas, tulee keinulta pysähtymättä... Tänään sain kuitenkin Leimun pysähtymään kontaktille, kun nami oli kädessä. Ilman namia se olikin vaikea, saatiin ehkä yksi hyvä keinu. Puomia treenattiin myös jonkin verran. Sain sen pysähtymään kontaktille ensin siten, että nami oli kädessä ja lopulta sain myös pysähtymään ilman namia. Pitää olla vain tarkkana, missä vaiheessa sanoo sen odota. Se pitää sanoa kuitenkin riittävän myöhään, että se ei pysähdy ennen kontaktia. Muutaman kerran otettiin kepit eri kulmista. Näytän vielä kädellä, jotta saataisiin edes vähän vauhtia keppeihin. Lopuksi otin vielä muutaman paikallaolon.

Kontaktien opettaminen ei ole helppoa. Haluan kuitenkin opettaa nyt kontaktit kunnolla, jotta niistä ei enää myöhemmin tulisi ongelmaa. Ajattelin, kokeilla myös namialustaa. Tavoitteena olisi saada Leimu pysähtymään kontaktille siten, että etutassut on maassa ja takatassut on kontaktilla. Siihen joku käsky sana. Myös ylösmenokontakteille on opettava sama sana. Lisäksi olen alkanut naksuttamaan kosketusalustaa. Jos namialusta ei toimi, kokeilen sitten kosketusalustaa.

Eilen illalla tokoiltiin pikkasen. Paikallaolo vaikea, ei meinaa pysyä maassa millään, tässä pitää palata taaksepäin ja tehdä helpompia paikallaoloja. Liikkeestä seisominen aika hyvä. Siis se pysähtyy ja vapautus. Seuraamista tehtiin myös. Alussa pidin ihan namin nenän edessä ja sitten lyhyempiä matkoja ilman namia nenän edessä. Saatiin myös pikkasen häiriötä ohi kävelevistä koirista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti