keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Nose Work ja tokot

Ilmoittauduin Koirakoulu Nuuskun Non-Stop Nose Work -treeneihin sunnuntaille. En ole oikeastaan tehnyt yhtään Kaislan kanssa nose workia kurssin lopettamisen jälkeen. Ajattelin, että vähän erilaista aktiviteettia Kaislalle, ja ehkä jos sitä innostuisi tekemään treenjä myös kotona. Ennen treenejä tein pari muistutus treeniä eukalyptyksen hajusta. Kaisla teki kaksi treeniä. Laitoin makupalat rauhoittamaan heti sisään tulon jälkeen. Hyvin Kaisla muisti, mitä täällä tehdään. Kouluttaja sanoi, että Kaislan tekee töitä korkeassa vireessä, mutta vire ei ole liian korkea. Mutta toisaalta se ei saa enää yhtään tuosta nousta. Kaisla oli oikein pätevä. Palkkasin lelulla, koska lelupalkka on Kaislalle parempi kuin nami. Kurssilla oli myös sitä, että Kaisla haahuili omiaan. Nyt motivaatio on hyvä haistamisessa. Treenit oli oikein onnistuneet.

Maanantain tokoissa tehtiin jälleen paikkaoloa ja luoksetuloa omalla vuorolla. Ryhmäpaikkaoloissa en palkannut Kaislaa kertaakaan välissä, ja etäisyys oli metri. Seuraavan kerran annan välipalkkaa, ja pidän saman etäisyyden. Kaislan mielentila on rauhaton.

Nyt toko-treenit ovat jääneet aika vähäiseksi. Sisällä ollaan muistuteltu kapulaa, mutta on se vaan vaikea. Nyt olen tehnyt sitä, että Kaisla istuu noin metrin päässä. Minulla on kapula vähän maasta nostettuna kädestä. Pidän kapulasta kiinni, kun Kaisla hakee kapulan, ja täten estä tapporavistelun tekemisen ja kapulalla pelaamisen. Kun pitää nätisti kiinni, palkkaan. En tiedä, pääseekö tällä menetelmällä eteenpäin. Mutta joka kerta, kun Kaisla pääsee pelaamaan kapulan kanssa, se vahvistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti