tiistai 5. toukokuuta 2015

Päivitystä pitkästä aikaa...

Jokunen tovi on vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Tuntuu, että on ollut kiire koko ajan, eikä ole ehtinyt blogiakaan päivittää. Edellinen päivitys on siis huhtikuun puolessa välissä. Treeneistä pidän perinteistä paperista treenipäiväkirjaa, joten niistä olen hyvinkin perilä.

Periaatteessa on yritetty käydä vähintään kerran viikossa treenaamassa agia, joskus jopa kaksikin kertaa Kaislan viikkotreenien lisäksi. Agissa Kaisla on lähinnä harjoitellut eri ohjauskuvioita ja esteen tarjoamista. Myös putken tarjoamista on tehty, sillä Kaislalle putket ovat vielä olleet vähän epävarmoja. Eilisissä treeneissä onnistui hienosti esteen tarjoaminen, sen eteen on kyllä tehty töitä. Tässä videotodistetta: 

Tontun kanssa puolestaan agissa on tehty joka toinen viikko hyppytekniikka -treeni. Ja jos on käyty toisen kerran vielä, niin sitten on tehty lyhyitä radan pätkiä ja muistuteltu mieleen puomia ja keppejä. Puomi on edelleen hieno, Viime kerralla Tonttu teki noin 10 esteen pätkän, rimat oli 50 cm. Sen jälkeen vielä tehtiin yhtä käännöstä muutamaan otteeseen. Tonttu kulkee hyvin.

Tokoa on myös pikkasen treenailtu. Kaislalle lähinnä leikkiä. Nyt on tehty kahden lelun leikkiä, siten että minulla on samanlaiset lelut molemmissa käsissä, ja Kaislan pitää vaihtaa lelu aina aktiiviseen. Sitä on nyt tehty muutaman kerran. Kaislalle myös seuraamisen alkeita, jäävien alkeita. Tokoa on tehty liian vähän. Olen myös yrittänyt naksuttaa noutokapulan pitoa, siinä ei ole kuitenkaan merkittävää edistystä tapahtunut.

Tontun kanssa olen siis päätynyt, että näillä näkymin Tonttu ei ikinä starttaa tokokokeessa. Harrastetaan tokoa vain aktivointi mielessä. Tonttu on tehnyt ruutua, tunnarin pitkästä aikaa. Mulla oli ensimmäistä kertaa avustaja tunnarissa (eli vieraatkin kapulat haisi tuoreelle ihmiselle), ja Tonttu teki oikein hienosti. Voi sanoa, että Tonttu osaa tunnarin. Noudot ovat myös olleet laukalla sekä puisella että metallisella kapulalla. Tonttu oli tänään Lpky:n avoimissa tokotreeneissä, ja ei rähähtänyt kertaakaan. Mentiin siis sinne lähinnä treenaamaan häiriönsietoa. Ainoa rähähdys oli alkuverra -lenkillä.

Kaisla ei ole vieläkään sisäsiisti. Tarpeiden teko ja ulos pyrkinen on vähentynyt, mutta aina toisinaan niitä tulee sisälle sekä pissejä että kakkoja.... Meinasin vaihtaa Kaislan raksumerkkiä seuraavaksi, sillä tuntuu että Kaisla puksuttaa jonkin verran ja kakkaa tulee huomattavasti enemmän kuin Tontulla. Toki Tonttu on pelkällä raakaruokinnalla, mutta siitä huolimatta. En vaan vielä tiedä, mihin merkkiin vaihdan.  

3 kommenttia:

  1. Vähänkö hieno toi Kaislan video. Tohon pitäis Haltinkin kanssa pyrkiä

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kuten videoltakin kuuluu, niin olen hyvin iloinen edistyksestä! :) Se on hyvä tavoite Haltille. :) Ajattelin opettaa saman myös Tontulle.

    VastaaPoista
  3. Ehkä Pyryllekään ei ole liian myöhäistä opettaa :D

    VastaaPoista