lauantai 23. elokuuta 2014

Tikkien poisto ja paluu "normaaliin"

Turvotus laski kivespusseista torstaina, jolloin selvästi kivutkin väheni. Tosin Tonttu sai tulehduskipulääkettä ja Tramalia täydet annokset vielä perjantaina. Perjantai aamuna oli vuorossa tikkien poisto. Sanoin eläinlääkärille, että ei ole helppo homma. Onneksi saatin tikit poistettua ilman rauhoitusta. Ei sillä, että Tonttu ketään purisi, vaan se kiljui täyttä kurkkua alussa, mutta siitä sitten rauhoittui. Haava oli vielä aavistuksen auki toisesta päästä, joten Tonttu sai pitää eilisen vielä ämpäriä päässä.

Tänään Tonttu ei ole enää pitänyt ämpäriä, vähän ehti nuolla haavaa, mutta putsasin sen heti ja laitoin ämpärin vähäksi aikaa sen päähän. Nyt haava on kokonaan umpeutunut. Tänään käytiin myös eka pitkä lenkki leikkauksen jälkeen ja ihan normaalisti meni. Hyvä hyvä. Ollaan voiton puolella jo. 

2 kommenttia:

  1. Ajattelinkin laittaa kysymystä, että onko Tonttu jo tervehtynyt, mutta hyvä jos alkaa olla haavat olla ummessa eikä kivespussit enää tulehtuneita. On se kumma miten se sai kehitettyä tuollaisenkin tulehduksen. Sitten vaan seuraamaan että muuttuuko millään tavalla arki kun on leikattu uros.. tutuilla on mennyt useampi kuukausi ennen kuin on jotain muutosta näkynyt..

    VastaaPoista
  2. Tonttu on nyt tosiaan terve. Aika nopeasti se kuitenkin parani. Tosiaan on mielenkiintoista seurata, miten Tontun käyttäytyminen muuttuu. Voi tosiaan mennä aikaa, Tonttu on kuitenkin jo 3,5 -vuotias, eikä mikään vuoden ikäinen kakara enää.

    VastaaPoista