sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Vikat tokotreenit

Kaikesta huolimatta tänään menimme tokotreeneihin. Alkuun luoksepäästävyys, Tonttu nousi. Sen jälkeen paikkamakuu etäisyys noin 3 metriä aika 1 minuutti. Oli ihan ok. Ei mitään ongelmia. Sen jälkeen seuraamista. Tontun kanssa pitää tehdä paljon käännöksiä yms, jotta se pysyisi skarppina. Liikkeestä seisomista piti vähän muistututella. Sen jälkeen hieno. Lopuksi tehtiin vielä avoimen luokan kaket kokeenomaisena, etäisyys noin 2 metriä. Oli myös hienot! Ei tehty luoksetuloa, jotta ei tule vauhtiliikettä tehtyä puolikuntoisena.

Suunnitelma on siis se, että fyssari käsittelee Tontun seuraavan kerran kahden viikon kuluttua, silloin myös käydään läpi kuntoutussuunnitelmaa (nyt kun tiedetään, että Tontulla ei ole mitään vakavaa selässä). Ongelma on siis se, että Tontun takajalkojen refleksit eivät toimi tai toimii, mutta hitaasti. Etujaloissa toimii normaalisti. Toinen ongelma on Tontun jäykkä alaselkä, joka on myös vinossa. Se täytyy siis käsittelyillä saada suoraksi. Samoin takajalkoihin kulkevat hermot pitää saada toimitaan. (Tässä on kyllä ehtinyt olla jo kauhukuvia, entä jos hermot eivät toimi sen takia, että leikkauksessa on osuttu hermoon?? Ei voi tietää!) Alkujaan fyssari arveli, että Tonttu tarvitsee noin 6-8 viikon kuntoutusjakson näihin ongelmiin. Eli ainakin se aika ollaan agista vielä tauolla. Toivotaan, että näillä käsittelyillä takajalkojen toiminta palautuu normaaliksi.

Pikku hiljaa alkaa valitettavasti arjessa näkyä treemattomuus ja lyhyet lenkit. Tonttu on aika jäykkänä vastaantuleville koirille. Mutta sitten taas tänään tokoissa, teki mielettömän hyvin häiriössä!

3 kommenttia:

 1. Harmi kyllä jos tuosta tulee pitkäaikaisempi vaiva. Ja miten sulle sitten sattuukin tulemaan niinkin terveestä rodusta kaksi koiraa, joilla tulee jotain tällaista ongelmaa.. vai oletkohan jo paljon harjaantuneempi näkemään jos jotain vikaa on..Tontulle toivotaan toipumisia ja toivotaan että se paranee entiselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, enpä olisi tiennyt, että Tonttu on kipeä, ellei se ulostaminen olisi ollut kivuliasta. Selkäkivut tulivat siis ihan puun takaa. Mutta kyllä nyt osaan katsoa sen ravia, jossa takajalat ei toimi kunnolla.

   Poista
 2. Kyllä Tonttu tuosta vielä kuntoutuu! Ainakin niin meidän pitää uskoa. Kärsivällisyyttä se kyllä kysyy.

  VastaaPoista