sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Tokotreenejä

Tokoa on treenattu jonkin verran koko viikko, lukuunottamatta paria vapaapäivää. Pääasiassa on treenattu ruudun paikkaa, seuraamisen kontaktia, seuraamisen täyskäännöksiä, noutoa ja jääviä. Sisätreeneissä pikku hiljaa kaukot ovat alkaneet edetä. M-I-M on hyvä ollut jo pitkään, M-S-M alkaa toimia hissinä hiljalleen, mutta S-I-S on edelleen vaikea, mutta tuntuu, että siihenkin saisi pikku hiljaa välimatkaa. Kotitreeneissä on myös palauteltu mieleen merkkiä ja tehty tunnaria, siten että on runsaasti vieraita. Tähän mennessä tuonut joka kerta oman ja haistellut rauhassa vieraat.

Meillä on ollut vähän ongelma noudossa palautuksen hitaus. Tonttu laukkaa kapulalle tosi hyvin, mutta takaisinpäin ei ole mitään kiirettä. Kerrankin minulla välähti, en tiedä, onko hyvä vai huono asia. Mutta keksin, että teen luoksetuloa kapula suussa ja tadaa, Tonttu tykittää täysiä sivulle kapula suussa. Nyt vielä kun se saadaan siirrettyä noutoon. Ehkä saattaisi uskaltaa sanoa luoksetulo-sanan, kun on lähdössä tulossa kapula suussa takaisin päin? 

Tänään tehtiin palkattomusutreeni ja tason tsekkaus. Ensin leikkiä ja lyhyt virittely. Sen jälkeen luoksetulo 20 m (halusin testata, tekeekö hiljaa vai onko vaan treeneissä sattumoisin ollut hiljaa viime aikoina) + maahanmeno -> palkka. Luoksetulon alussa tuli vinkaisu, eli liike ei ole vielä valmis. Maahanmenossa jäi seisomaan. En tiedä, oliko hölmistynyt kun luoksetulossa ei tullut palkkaa, niin oli ehkä aavistuksen hämillään, kun jatkoimmekin hommia ilman palkkaa. Annoin toisen käskyn ja tein kokeenomaisesti liikkeen loppuun. Sen jälkeen palkka. Toinen palkattomuustreeni oli: liikkeestä seisominen + luoksetulo 10 m. Siinä ei oikeastaan ollut muuta huomauttavaa, kuin seisomisessa meinasi siirtää tassuja tullessani luokse, niin annoin käsimerkin, jotta töppöset pysyy paikoillaan. Pysyihän ne. Sen jälkeen palkka. Ja loppuleikki. 

Tällä viikolla on meinannut aina välillä mennä hermot Tontun kanssa, sillä se on muutaman kerran kielloista huolimatta aavistuksen räyhännyt. Nyt loppuviikko on sujunut paremmin. Tänään oli aivan super. Sivusta tulee räyhäävä pikkurakki, ja Tonttu menee hiljaa ilman kieltoja! Häntä tosin oli kippuralla... Ja toinenkin onnistunut ohitus kahdesta paikallaan olevasta rauhallisesta koirasta ihan lähietäisyydeltä meni nätisti.

Tosiaan olin ilmoittanut Tontun tälle päivälle Mikkeliin kisoihin, mutta peruin ne osteopaatin ohjeen mukaan. Nyt meillä olisi sitten ainakin yksi startti syyskuussa Mikkelissä, ellen sitten ilmoita jonnekin aiemmin, riippuu pitkälti, miten se SI-nivel saadaan auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti