sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Eteenpäin on menty

Torstaina ei tehty mitään ihmeellistä, lähinnä helteen takia. Perjantaikin kului ilman kummempia treenaamisia, iltapissatuksen yhteydessä käytiin lähikentällä leikkimässä + jäävät (ekaksi takaperin, sen jälkeen eteenppäin, super, ei yhtään väärää asentoa) + leikkiä. Oli aika kiva iltapissatus. Näitä pitää tehdä useammin. Lyhyitä treenipätkiä, joissa leikki mukana. 

Eilen käytiin Marikan ja kelpieiden kanssa aksaamassa, tai lähinnä puomia treenaamassa. Tarkoituksena oli pohtia Tontun puomia, että miten sen saisi laukalle. Päädyttiin siihen, että kovemmalla koiralla puomin hitaus, johtuu kuitenkin epävarmuudesta. Minä ajattelin, että tässä saadaan pohtia ja yrittää monella eri tavalla puomia, ennen kuin saadaan se laukalle, jos edes saadaan laukalle. No mutta eipä tarvinnut montaa eri tapaa kokeilla ja miettiä. Marika hetsasi lelulla, ja tadaa koko puomi laukalla. Alkuun kaksi ensimmäistä tuli läpi, ei mitään tietoa pysähtymisestä, mutta kaksi viimeistä oli superit myös sen suhteen, pysähtyi oikeaan paikkaan. Seuraavalla kerralla täytyy vahvistaa puomilta lähtöä, että siitä saa myös räväkän. Nyt ei kannattane tehdä puomia radalla, ennen kuin vauhti on varma. Kiitos Marika! :) Katsottiin myös kepit. Siinä on samantyyppinen ongelma, Tonttu ei keskity eteenpäin menemiseen, vaan vilkaisee jokaisen pujottelun jälkeen minua -> hidastaa. Tähän kanssa pitää hetsata ja sitä kautta hakea vauhtia ja laittaa ohjurit muutamaan viimeiseen väliin, että pujottelee loppuun asti. 

Treenin jälkeen käytiin hihnakävelemässä. Tonttu oli ihan super, ongelmakoirakouluttajan luona käynti ei ole ollut turhaa. Tonttu käveli lähes koko ajan hihnalöysällä. Muutaman kerran yritti mennä kelpieiden luokse, mutta en olisi ikinä uskonut, että pystyy kävelemään vieraiden urosten kanssa rinta rinnan hihna löysällä ja häntä alhaalla. Vau. Okei, Marikan kelpiet on siitä hyviä, että ne eivät provosoi, mutta ovat siitä huolimatta uroksia. ;) 

Tämä päivä on mennyt toko sm:ien tuloksia seuraillessa, sillä finaaliin pääsi lapinporokoira Hukka! Aivan huikeaa, että bordercollieiden ja yhden kelpien seassa on lapinporokoira. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti