sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Fysioterapiaa & kylmähoitoja Leimulle, Tontulle agia ja pentutokoa


Eli viime viikon torstaina oli Leimulla jo kolme kuukautta sitten varattu fysioterapeutin hieronta. Leimu oli kaikkialta ihan jumissa, ei ole koskaan piipannut hieronnassa niin paljoa kuin nyt. Selkä on siis kipeä, jolloin kävelee eri tavalla ja jumiuttaa lihakset. Hieronnan jälkeen Leimu oli ihan mielettömän pirteä. Mun piti pitää sitä hihnassa lenkeillä, koska se olisi varmasti revitellyt ihan hirveästi, ja tullut vielä kipeämmäksi. Fysioterapeutti otti viikon päähän Leimulle uuden hieronnan ylityöajallensa. Tosi mukava juttu. Eli toisessa hieronnassa Leimu ei ollut läheskään niin kipeä, minä jo luulin että olisi parantunut. Mutta ei, kun päästiin selän kipeälle alueelle, niin onhan se kipeä. Samalla hieroja huomasi, että Leimun alaselkä on ihan lämmin, joten nyt vielä kokeillaan kylmähoitoa 20 minuuttia kolme kertaa päivässä. Sekä tiettyjä selän venytyksiä. Näitä olemme nyt tässä tehneet ja se ero kylmähoidolla on saatu, että Leimu rentouttaa takajalat, kun selkä suoristetaan suoraksi. Nämä ovat siis sellaisia liikkeitä, jotka fysioterapeutti neuvoi minulle ja joita ei voi tehdä väärin.


Nyt sitten Leimun osalta jatketaan kylmähoitoa kahdesta neljään päivään ja viikon päästä maanantaina on sitten jälleen kontrolli Kouvolassa. Jos nämä eivät ole auttaneet, niin sitten ainakin tiedän, että kaikki on yritetty. Olen melko vahvasti päättänyt, että Leimua ei leikata. Jotenkin leikkaus tuntuu niin suurelle prosessille koiralle, ja voi olla tilanne on sama leikkauksen jälkeen. Eli jos Leimu on vielä kipeä, niin sitten se on päästettävä pois. Tässä olen koko viime kuukauden fiilistellyt Leimun kanssa sekä luonnollisesti itkenyt paljon. Ja miten Leimun vatsa kestäisi leikkauksen myötä tulevista suurista lääkitykistäkään?


Tontun kanssa päästiin pentukurssin jatkokurssille. Tekee todella hyvää Tontulle. Täytyy myöntää, että Tontun kanssa tekeminen on jäänyt hieman taka-alalle, joten pentukurssin myötä tulee tehtyä Tontun kanssa juttuja. Tykkään pentukurssista, kun siellä käytetään naksua, jota en oikein osaa käyttää. Jatkokurssilla harjoittelimme kontaktia, siihen on tavoitteena saada lisää kestoa. Kättä harjoiteltiin myös ja luopumista. Peruuttamista ja peruuttamisen avulla seiso / seis käskyä. Se tuntuikin aika luonnolliselta harjoitella peruuttamisen kautta, jolloin ei tule hipsimistä.


Tontun kanssa käytiin aksaamassa myöskin. Lähinnä leikittiin, tehtiin puomin alastuloa ja hyppyä. Nyt oli kaksi suoraa hyppyä ja sen päässä namilautanen, vauhdilla meni. Tontun hypyt ovat siis pelkät siivekkeet, sillä ei edes ole rimoja maassa. Tonttu on aika vauhdikas. Nyt pitää vaan saada vauhti säilymään.


Tässä vielä koirista viime viikonlopulta kuvia.
Ja pakollinen maisema mökin rannasta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti