tiistai 13. syyskuuta 2011

Viikon kuulumiset


Tontun agi tiistaina


Tontun kanssa käytiin kahdestaan tiistaiaamuna treenailemassa agia. Tällä kertaa palkkasin pääasiassa lelulla, hyvin leikki. Tehtiin puomin alastuloa namilautasella ja siivekkeitä. En enää muista muuta kuin, että meni ihan hyvin.


Tontun tokon pentukurssi keskiviikkona


Tokossa tehtiin seisomista peruutuksesta, sivulle menoa. Tonttu oli aivan mahtava tässä. Sivulle tuloa ollaan tehty jo ennestään, mutta nyt tuolla neuvottiin siten, että tekee omasta sormesta namikepin, ja sillä kuljettaa koiran oikeaan paikkaan. Kyllä Tonttu alkoi hyvin hiffata. SItten se tökkää mun sormea erittäin iloisesti ja hypähtää. Se on aivan paras. Mä ajattelin, että se saakin siinä hypätä, vaikka joskus kisaisikin tokoa... Lopuksi Tonttu sai leikkiä toisen pennun kanssa, meitä oli siis vain kaksi, Näillä kahdella osui leikit hyvin yhteen.


Agia Lahden korkeavireen hallilla


Menin koirien kanssa viikonlopuksi siskon luokse, jossa ekana lauantaina oli ohjelmassa lenkkeilyä. Lenkkeiltiin ehkä noin kahden sadan metrin matka, kunnes muistikortti oli jo täynnä kuvia.


Sen jälkeen lähdettiin tunniksi treenaamaan agia. Nyt pystyin Tontun kanssa ottamaan putkia, kun oli apuri. Tonttu menikin vallan mainiosti putkiin, ei ollut ongelmia, kuten silloin kun tehtiin ekan kerran niitä. Sitten tehtiin vielä puomin alastuloa. Sekä hyppytekniikkatreenin suora hyppysarja (viisi hyppyä, olivat siis pelkät "muovit" maassa, väli kuusi kengänmittaa). Tontulla ei pysynyt rytmi, mutta ihmekös tuo kun tehtiin ekan kerran. Tein Tontun kanssa pääasiassa lelupalkalla. Ja kuten oheisilta videoilta näkyy, niin en osaa yhtään leikkiä sen kanssa. En enää ihmettele, miksi ei Leimukaan leiki sen paremmin mun kanssa. Olen siis yrittänyt olla passiivinen, jotta minä en ole se joka leikkii, mutta ehkä sitä VOISI hieman enemmän olla mukana leikissä...


agi1 ja agi2


Sunnuntain Porvoon näyttely


Sunnuntaina kävimme Tontun kanssa pentuluokassa kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarina lapinporokoirilla oli Jukka Kuusisto (Kennel Lecibsin), joka siis kasvattaa myös lapinporokoiria. Tämä olikin yksi syy, miksi Tontun ilmoitin tänne. Tonttu esiintyi oikein kivasti, juokseminenkin onnistui eikä hampaiden katsomisessa ollut mitään ongelmia, vaikka niitä ollaan todella vähän katsottu. Tontun tulos oli PEK1.


Hieman lyhytrunkoinen, aavistuksen kevyt luustoinen pentu. Hyväilmeinen pää, jossa aavistuksen pitkä kuono-osa. Vahva selkä. Hieman lyhyt ja luisu lantio. Hyvin kulmautuneet takaraajat. Hyvälaatuinen karvapeite. HIeman korkea häntä.






Leimun kontrolli Kouvolassa maanantaina


Leimulla oli siis eilen kontrolli, ja edelleen aristaa lumbosakraaliväliä. Leikkausta suositellaan. Mä en enää tiedä, mitä teen. Luulin siis, että olin jo päättänyt. Vähän olen jo taas kallistumassa leikkauksen puolelle. Kyselin kyllä paljon, ja kyseenalaistin, mutta hyvät perustelut lääkärillä oli. No mutta vielä vähän aikaa haluan miettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti