perjantai 27. toukokuuta 2011

Tontun toko & Leimu


Tontun tokot sujui tällä viikolla hyvin. Tiistaina harjoiteltiin kontaktia, luopumista, seuraamista ja luoksetuloa. Kerrankin tuli hyvä mieli, että jotain olen osannut opettaa, sillä Tonttu osasi hyvin luoksetulon ja sitä jo vaikeutettiin siten, että muut pennut olivat ihan lähellä. :) Tällä kouluttajalla oli erilaisempi menetelmä seuraamisen opettamiseen, kuin mitä olen esim. Leimulla käyttänyt. Leimullahan sivu -sana tarkoittaa sitä, että on kontaktissa sivulla, jos minä kävelen Leimu myös kävelee, jos olen paikalla Leimu istuu paikalla kontaktssa. Tässä menetelmässä täytyy ottaa eri sanat sivulla oloon ja seuraamiseen. Mutta kokeillaan tätä menetelmää, ainakin Tonttu jo aika hyvin alkoi hoksata mistä on kyse. Eli tässä siis ollaan paikallaan, kun koira ottaa kontaktin naksautetaan, ja otetaan käteen makupala ja palkataan siitä kohtaa, missä koiran halutaan seuratessa olevan. Kun koira ei ole kontaktissa, ohjaaja pysähtyy, kunnes koira ottaa kontaktin ja taas naksautetaan. Lopuksi jälleen pennut saivat leikkiä. Tonttu osasi erittäin hyvin käyttäytyä pelkäävää pentua kohtaan. Pelkäävä pentu kun rähisi, niin Tonttu käänsi poskea. että ei tässä mitään hätää. Ja tuli pelkäävän pennun luokse maassa ryömien, kouluttajakin sanoi, että osaapa Tonttu hyvin käyttäytyä. Sitten kun toinen pentu olisi tullut pelkäävän pennun luo vähän hyökäten, niin Tonttu ajoi sen pois. Oli se aika pätevä leikkiessään.


Leimulla oli tosiaan akupunktio ja lisäksi sitä nyt sitten kuvattiin. Halusin ne kyynärät, vaikka ei ole etupäätään oireillut, vaan siis sen meneminen näyttää edelleen minusta sille, että nimenomaan vatsaan koskee. Mutta kyynärät ihan terveet, samoin polvista otettiin kuvat, ja ne oli myös ihan terveet. Lonkat myöskin terveet. Selästä otettiin useat kuvat, jotka menivät Esa Kestille lausuttavaksi. Ei niissäkään todennäköisesti ole mitään hälyyttävää, mutta pari nikamaväliä oli erilaisempia. Mutta seuraavana siis Kestille, sopivan ajan sain vasta 8.6, kun itsellä ei kauheasti ole päiviä, jolloin töiden puolesta pystyy lähtemään Kouvolan kierrokselle. Leimu sai myös sähköakupunktiota. Nyt kun Leimu oli rauhoitettu, niin pieni ongelma löytyi, josta mahdolliseti oireilu voi johtua. Sen vasemman takajalan refleksit on heikot, jalka on siis ihan letku. Oikea jalka vedettäessä tuli vauhdikkaasti alkuasentoon, mutta vasen jalka ei. Mutta toivotaan että syy löytyisi. Leimulta myös lopetettiin keskiviikkona antibiootti. Katsotaan kuin pitkälle päästään tällä kertaa ilman antibioottia.


Eilen oli seuran epikset, ja kävin siellä kahdestaan Tontun kanssa. Mentiin siis kävellen, jotta tulee Tontun kanssa kahdestaan mylös tehtyä hihnakävelyä, sillä normaalisti tehdään lähes kaikki lenkit kesällä valoisan aikaan metsässä vapaana. Tontun hihnakävelyssä on paljon parannettavaa, aika sinkoiluahan se on. Hallilla Tonttu sai tutustua muutamaan vanhempaan koiraan. Tonttu vähän pelkää suuria koiria, nyt pitäisi saada kivoja kokemuksia suuremmista koirista. Käytiin myös vähän hallin sisäpuolella kontaktia harjoittelemassa. Tonttu on kyllä ihanan terhakka. Sen jälkeen olikin mukava tehdä metsälenkki pelkän Leimun kanssa, se oli rentouttavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti