perjantai 22. huhtikuuta 2011

Plaah, plaah


Tässä on sitten oltu viikko ilman antibioottia, ja ei oo hyvä ei. Mun mielestä, nyt tän viimeisimmän kuurin aikanakaan ei ollut parempi. Eiliset agitreenit päättyi katastrofiin, Leimu teki aavistuksen veriset (hyvin pienet) ripulikakat kesken radan. Koska Leimu ei ole ollut hyvssä kunnossa, niin eilen tehtiin matalilla rimoilla, oli kyllä ihan pirteä ja otti kierroksia toisista koirista, kyllä se vaan toisaalta tykkää agista. En sitte kuitenkaan vielä aloittanut uutta antibioottikuuria, vaan pitää tässä nyt katsoa miten etenee. Todennäköisesti ainakin lääkärikäynti ensi viikolla. Eläinlääkärihän on sanonut, että jos ei ala asettumaan, niin on mahdollista, avata vatsa ja katsoa mitä siellä oikein on. Mä alan jo hiljalleen kallistua tähän vaihtoehtoon. Toisaalta eilen googlettelin kroonista suolistulehdusta, ja löysin vastaavanlaisen blogin kuin Leimu. Oireilee tosin ripulilla, Leimu enemmän ruokahaluttomuudella. Mutta onhan Leimullakin ripulia ollut. Ne oli sitten käyneet lopulta (pitkän sairastelun jälkeen) Minna Rinkisellä (Mevetissä) ja saaneet diagnoosiksi IMB:n eli tulehduksellinen suolistosairaus. He myös olivat olleet hypoallergisella ruokavaliolla kuten Leimu ja heilläkään ei ollut sillä oireet pysyneet kurissa. Eli nykyään koira syö "kotiruokintaa" ja on ihan ok. Hoidoksi heille on jatkuva tylosiinilääkitys, ja mahdollisesti sitä sitten pyritään pienentämään ja lopulta mahdollisesti pääsemään kokonaan eroon. Mä vaan oon sitä, miettinyt, ettei Leimulla ole taustalla jotain muuta, mutta toisaalta taas Leimun oireet käy niin yksiin tämän toisen koiran kanssa. Eli koira on pirteä jne. Eli pitäisikö vielä kuitenkin tehdä yksi Helsingin keikka? Leimu on siis tällä viikolla ollut melko ruokahaluton (suurin piirtein on syönyt joka toisen ruuan) sekä eilen illalla että tänään aamulla teki useita pieniä kakkoja (osa ihan normaalia osa löysempää).


Tonttu sitten on vallan mainio. Nyt pitääkin pystyttää pentuaitaus, sillä Tonttu oli saanut keittiön liukuoven auki ja eilen töistä tullessani koko kämppä oli vallattu ja pissaa ja kakkaa oli joka paikassa. Tonttuhan on ollut älyttömän hyvin työpäivät, joko yhdet pissat tai sitten ei aina edes niitäkään ole tullut. Mutta nyt tietysti eilen oli touhonnut, niin olihan sitä tavaraa sitten tullut sisälle.


Yksi Leimun agiryhmästä ihastui Tonttuun. Hän oli ihan haltioissaan, Tonttu on avoin, omaa saalisviettiä ja taisteluhalua, leikkii, tuo lelun ihmiselle, sopivan vilkas, on kuulemma aivan ihanne pentu. Mä vaan, no mä kerkeen vielä pilata sen...


Tänään käytiin pitkällä lenkillä molempien koirien + hoffi Demin kanssa. Alkuun Tonttua vähän jänskätti isompi koira, mutta aika pian tulivat hyvin juttuun ja Tonttu huomasi, että Demi on ihan mukava koira. Nyt on sitten täällä kaksi väsynyttä koiraa :)


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti