torstai 14. huhtikuuta 2011

Kuulumisia


Tontun kanssa on harjoiteltu istumista, maahanmenoa ja sivulle tulemista. Kaikki paitsi istuminen ovat vielä käsiavusteisia. Siis on todella mukavaa, että koira on ahne. Tähän mennessä uusien asioiden opettaminen on ollut helppoa. :) Tonttu sai rokotukset. Eläinlääkäriä kerkesi pussaamaan ja vähän kiljaisi pistettäessä, mutta söi namia koko ajan, eikä ollut kiire minnekään piston jälkeen. Hyvä Tonttu! Tonttu haukkuu vieraille koirille, mutta jos ehtii aloittaa namittamisen ajoissa, niin syö kyllä namia, eikä hauku. Tämä on aika haasteellista, koska mulla on yleensä molemmat koirat mukana. Onneksi Leimu kuitenkin on ihan hiljaa ja ei kisko, ainoastaan tuijottaa... Tonttu painoi jo 7,5 kg, jos oikein katsoin sitä puntaria. Aloin siis epäillä, kun Tiinan kaksi viikkoa vanhempi pentu painaa 6,7 kg.


Leimullekin hyviä uutisia. Antibioottikuuri lopetettiin eilen. :) Ruoka on vaihtunut allergiaruuasta maksavikaisten ruokaan. Maksa-arvojen alat- arvo oli laskenut jo normaaliin. Tästä arvosta eläinlääkäri oli ollut eniten huolissaan. Muutama arvo oli vielä yli rajojen, mutta laskusuunnassa. Kuitenkin eläinlääkäri oli sitä mieltä, että antibiootti voidaan lopettaa. Jee! Mulla on kuitenkin kotona valmiina purkki antibioottia, jotta voin tarvittaessa aloittaa kuurin heti. Toivotaan, että ei tarvii. Ja tosiaan kakka on ollut kiinteää ruuan vaihtumisesta huolimatta. Ja röyhtäilytkään eivät ole lisääntyneet. Leimu painoi peräti 23,5 kg. Nyt ei enää tarvii painoo tulla lisää. Osittain johtuu vähentyneestä lenkkeilytyksestä pennun takia, ja osittain siitä, että uusi ruoka on enrgiapitoisempaa kuin vanha. Mutta eiköhän tämäkin saada balanssiin.


Leimulla oli tänään aksatreenit. Kouluttajamme oli ollut Oreniuksen koulutuksessa, joten tehtiin sitä rataa. Leimu ei kulkenut tänään. Ajattelin harjoitella Leimun kanssa muutamia tänään tehtyjä ohjauskuvioita, koska jos Leimu ne osaisi, se tekisi ne kyllä vauhdikkaasti, jolloin saisi niillä pieniä kaarroksia. Kontaktit eivät tänään olleet hyvät. A oli parempi, mutta puomilla pysähtyi alastulon puoliväliin. Tässä ei tulisi koiraa palkata, jos vetää alas -> oppii pysähtymään puolessa välissä. Viimeinen toisto oli hyvä, eli tuli alas asti. Treeniä treeniä :)


Tässä vielä Tontusta 12-viikkoiskuvia. Kaikki kuvat eivät ole ihan tarkkoja, kun aurinko ei paistanut koko aikaa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti