sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Kuulumisia


Jaava oli viime viikon hoidossa, ja viikko meni tosi hyvin. Tosin Leimu oli alkuviikosta lenkeillä hieman junttura. Se meinasi koko ajan hävitä silmistä, kaupunkimetsässä pidän aina Leimun siis näköpiirissä, jotta ehtii reagoida, jos tulee vastaan toisia koiria tai esim. jäniksiä. Mutta nyt Leimu koko ajan yritti mennä liian kaukana, eli sitä joutui koko ajan kutsumaan luokse. Kyllähän se tuli luokse, mutta sitten taas yritti viilettää liian kauaksi... Mutta loppuviikko sujui jo paremmin ja Leimukin pysyi näköpiirissä. Jaava oli hyvin tottelevainen koko ajan.

Perjantaina sitten lähdin Mikkeliin koirien kanssa. Leimulla oli paljon leikkiseuraa viikonlopun aikana. Se sai leikkiä lauantaina ja sunnuntaina Lilon kanssa, jonka kanssa leikit sujui mainiosti. Lisäksi lauantaina oli myös leikkiseurana Manta. Leimu on nyt ehkä hieman väsyksissä.

Mutta jos ei hyvää niin jotain huonoakin. Nimittäin kolme kaverusta oli sekä eilen että tänään jänisjahdissa. No sinällään niillä oli maata missä juosta (eli ei isoja teitä lähimailla), mutta kun ne ei saisi päästä jäniksiä ajamaan ollenkaan. Eilen olin Leimun, Mustin ja Jaavan kanssa metsälenkillä. Yhtäkkiä huomaan, että viiden metrin päästä juoksee jänis, alan huutamaan koiria mutta turhaan, koska kolme koiraa juoksee jo jäniksen perässä. Jänisajo kesti ehkä muutaman minuutin. Sitten koirat tuli luokse, annoin namit ja vapautin ne. Se ei ollut viisas teko, koska kaksi junttia lähtee vielä etsimään hajua eikä pysähdy vaikka miten huudan. Onneksi Jaava ei enää lähtenyt. Leimukin epäröi ja pysähtyi, mutta kuitenkin päätti mennä Mustin perässä. Musti ei edes korvaansa lotkauttanut. No onneksi jänis katosi, niin ei Musti ja Leimu montaa minuuttia yritättänyt jäljestää. Tänään sitten Jaava oli ensimmäisenä huomannut jäniksen ja Musti ja Leimu oli ollut jonkin verran kauenpana, mutta oli nekin lähteneet ajoon mukaan, mutta eivät päässeet yhtä hyvin mukaan kuin Jaava.

Se näissä kaikissa koirissa on, että jos ne ovat jo jahdissa, niin eivät ne pysähdy. Jaava saattaa ehkä joskus pysähtyä, mutta ei Musti eikä Leimu. Leimun olen aina ennen saanut jäljestämästä pois käskyttämällä, mutta nyt ei totellut, kun oli muita koiria. Lisäksi Leimun olen tähän mennessä aina ennen saanut käskytettyä pois, vaikka se olisi nähnyt jäniksen, mutta ei ole vielä lähtenyt ajoon, saa nähdä, miten jatkossa menee vastaavat tilanteet. Toivon mukaan Leimu edelleen tottelee, tai sitten joutuu rajoittamaan irtipitoa, jos ei tottele...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti