maanantai 27. toukokuuta 2019

Janakkalan rallykisat 25.5.19 ja vähän myös muuta

Onpas tapahtunut kaikenlaista koiraharrastusrintamalla. Kaislan kanssa tokon ryhmätreenit entiseen malliin. Nyt kahdella edellisellä kerralla pilkottiin alokkaan liikkeitä ja tehtiin niitä vielä ykstyiskohtaisemmin. Meillähän seuruu on aika kaameaa. Se on nyt kuitenkin taas mennyt paremmaksi.

Viikko sitten sunnuntaina osallistuimme kokeenomaiseen LPKY:n järjestämään tokotreeniin. Kaisla oli täydellinen. En ajatellut paljastaa etukäteen, mutta menköön nyt sitten, eli Kaisla on ilmoitettu  viralliseen tokokokeeseen helatorstaina Pieksämäelle! Huh, jännää!

Alla videoilla kokeenomainen treeni Tapavainolan kentällä.


Lauantaina ajelin kolme tuntia Janakkalaan rally-tokokisoihin. Siellä oli kaksi rataa tarjolla, joten ajattelin, että sinne on ihan ok ajaa. Eikä edes ollut hirveän aikainen lähtö, koska avoin luokka alvoi vasta 10.30. 

Eka rata oli sisällä ja tuomarina oli Kirsi Petäjä. Rata meni oikein hienosti. Hitaassa kävelyssä Kaisla istui, joten uusin sen. Uusiminen ei kuitenkaan onnistunut, koska aloitin hitaat askeleen aavistuksen liian myöhään. Eli siinä meillä meni 13 pistettä. Muuten radalla ei tapahtunut virheitä, joten radalta saimme pisteitä 87.

Toka rata olikin ulkona iltapäivällä. Tuomarina tokalla radalla oli Taru Leskinen. Ja siellähän satoi vettä ja oli myös lupaillut ukkosta. Rata aloitettiin aikatataulussa, mutta yksi koira ennen meitä kisa keskeytettiin kovan sateen takia. Sitten menimme halliin odottelemaan. Kisaa päätettiin jatkaa, vaikka edelleen satoi melko reippaasti. Kaisla ei ollut oikein mukana, ja yritin parhaani mukaan häntä herätellä ennen suoritusta. Heti alussa ennen ekaa kylttiä Kaisla haisteli seuratessa. Ekalla kyltillä oli istuminen ja seisominen ja kierrä koiran ympäri. Siinä oli vesilätäkkö, ja Kaislan oli vaikea istua siihen. Kesken seisominen Kaisla joi vettä lätäköstä (-10 pistettä). Siinä tuli myös ohjaajan virhe. Kaisla haisteli myös yhtä kylttiä ja yhden kyltin uusin, koska Kaisla ehti korjata perusasentoa. Hypyn jälkeen saatiin vielä kaksi virhepistettä vinosta asennosta ja kontrollin puutteesta. Yhteensä saimme pisteitä 81 ja koulutustunnuksen RTK2. Kannatti siis ajella!


Muutamia kuvia viime viikolta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti