perjantai 23. elokuuta 2013

Kilpailemaan -kurssin 2. kerta + muut treenit


Perjantaina tehtiin korjaussarjaa kotipihalla. Seuraamista ja jääviä. Täyskäännöksiä. Siirtymien "mukana" opettelua.

Maanantaina myös kotipihatreenit. Jääviä mennään käskyllä. Luoksetuloa. Meni ihan pieleen. Kokeilin 15 metriä. Tuli ääni. Uudelleen 10 m. Tuli ääni. PRKL. 3 m. hiljaa ja vielä 5 m hiljaa. Vauhtinoutoa ok. Illalla vielä ruudun paikkaa ja paikkamakuuta.

Tiistaina kävimme ortopedillä (Esa Kesti) luona, sillä osteopaattihan sanoi, että Tontun oikea polvi on löysä. Kolmannella osteopaatti-käynnillä polvi ei kuitenkaan ollut "enää" kovinkaan löysä. No polvihan on Kestin mukaan ihan terve. Selkä tunnustelemalla myös. Ei arista mitään. Eli ei muuta kuin normaalia elämää ja treenejä. :)

Tiistaina treenailimme tokoa Raviradan parkkiksella Marikan ja kelpieiden sekä Lauran ja aussieiden kanssa. Tonttu teki paikkaistumisen ja paikkamakuun. Etäisyys noin 2 metriä ja aikaa en katsonut. Palkkailin välillä. Rivissä siis kolme vierasta koiraa. Ihan ok meni. Tein samalla myös siirtymän paikkaistumisesta paikkamakuuseen. Seuraamisen käännöksiä vasempaan. Mulla on ongelma. En osaa kävellä riittävän nopeasti ja riittävän kulmikkaasti. Minä tarvitsen treeniä. Kertaalleen Tonttu törmäsi jalkaani, mutta sen jälkeen parempi. Sen jälkeen tehtiin niin sanottu pentuluoksetulo, sillä halusin tietää, päästääkö Tonttu silloin äänen. Ei päästä. Tehtiin kolmesti. Jonkin verran hetsausta, eikä mitään ääntä. Palkka lelulla. Eli silloin kun Tonttu jätetään paikalleen, se patoaa, ja kun saa luvan lähteä liikkeelle, patoaminen purkautuu äänenä joko pienenä tai voimakkaana. Lyhyt kävelylenkki vielä vieraiden koirien kanssa meni ihan ok.

Keskiviikko oli Tontulle vapaapäivä. Illalla olisi ollut LAU:n epikset, mutta tällä kertaa emme päässeet osallistumaan niihin. Tai ei se ollut ihan vapaapäivä Tontulle. Tonttu joutui tekemään kotona kolme tunnaria. Kaikki ok!

Torstaina oli vuorossa kilpailemaan kurssin 2. kerta. Liikkeinä siis: kehään meno, luoksepäästävyys, seuraaminen, luoksetulo ja liikkeestä seisominen. Kehäänmeno oli parempi kuin viimeksi. Toki saattoi vaikuttaa, että meitä oli vain kaksi koirakkoa. Luoksepäästävyydessä pysyi paikoillaan, tuomari ei koskenut. Paikkamakuu noin 4 m, katseli sivuille, joista kielsin. Palkkasin kerran. Ohjeeksi, että lyhyempiä aikoja, jotta ei ehdi katsoa sivuille. Ja stten jonkun ajan kuluttua kokeilee pidempää aikaa. En siis halua, että Tonttu katselee toisia koiria, jotta ei vaan toinen koira katso myös, ja tadaa tappelu. Tonttuhan ei kyllä lähde minnekään, ellei provosoidu ja jos katsoo eteenpäin, ei voi provosoitua. 

Yksilöliikkeet. Seuraaminen paljon parempaa kuin viimeiksi. Vähän edisti ja osa perusasennoista vinoja, vaikka niitä on treenattu paljon. Mutta lisää on treenattava. Liikkeestä seisominen oli ihan pätevä. Samoin luoksetulo. Välimatka 5 m. Tuli hiljaa. Halusin ottaa varman päälle, että saan hiljaisen luoksetulon. Sen jälkeen pois kehästä. Uudelleen kehään ja liikkeestä maahanmeno. Tällä kerta ei mitään ongelmia. Oli ihan hyvä. Sen jälkeen halusin vielä kokeilla hyppyä, jota ei varsinaisesti ole treenattu. Hyppäsi hyvin. Vielä opeteltava seisomaan hypyn takana. En usko, että on suuri ongelma. Hyvät treenit kaiken kaikkiaan ja kerrankin sää suosi, eli aurinko paistoi! :)

Tänään tehtiin pikkasen kotipihatreenejä. Aluksi paikkamakuuta ja istumista. Noin 10-15 sekunnin välein kävin palkkaamassa, ja etäisyys noin 1,5 metriä. Katse pysyi melko hyvin eteenpäin. Sen jälkeen seuraamista. Tein muutaman askeleen seuraamisia, jotta ei edistäisi, oli parempaa kuin eilen. Sen jälkeen luoksetuloa. Otinkin lelupalkalla. Eli ensimmäinen noin 5 metriä, lelu oli kädessä. No tuli ääni! Stoppasin ja huomautin. Uudelleen, otin saman matkan ja pidin edelleen lelun kädessä. Tuli hiljaa -> narupallo. Uudelleen 8 m. ok. Uudelleen 10 m. ok. Älysin lopettaa! Tässä tulee kivasti vauhtia + en tee perusasentoon asti, vaan nimenomaan treenataan lähtöä (jossa siis se ääni kuuluu, jos kuuluu). Loppuun vielä muutamat kaket metrin päästä (muutaman kerran kaikki asennonvaihdot).

1 kommentti:

  1. Meilläkin on ollut vähän ongelmana se paikallamakuun sivuille katsominen. Se muistaa että ei saa katsoa, kun olen siitä kieltänyt, mutta silti pitää vilasta ihan pikkuisen, aina. Joskus vähän enemmänkin. Pitää kanssa miettiä että jos jonkun kanssa tekisi vähän lyhyempiä paikkamakuita, koska tiheämpi palkkaaminen ei tunnu auttavan.

    VastaaPoista