perjantai 16. elokuuta 2013

Kilpailemaan-kurssin 1. kerta

Eli eilen oli tokokurssin ensimmäinen kerta. Treeni aloitettiin kehän rakentamisella. Sen jälkeen oli tuomarin sisääntulotarkastu. Tämä kaikki oli Tontulle todella haasteellista, sillä en ehtinyt yhtään sitä totuttamaan paikkaan ja toisiin koiriin. Alkuverkka oli toki tehty, mutta silloin ei ollut vielä muita koiria. Jouduin siis aika paljon kieltämään kiskomisesta. Sen jälkeen menimme riviin, jossa tehtiin luoksepäästävyys. Tässä vaiheessa Tonttu oli jo hyvin mukana ja keskittyi tekemiseen. Tuomari ei koskettanut Tonttua, tuli vain viereen seisomaan, sillä emme ole juurikaan treenanneet luoksepäästävyyttä. Ei sillä, että Tonttu purisi, vaan siksi, että ei malttaisi olla paikoillaan, vaan hyppäisi tuomaria vasten. Siitä heti perään paikkamakuu rivissä. Tontun molemmin puolin vieraat koirat. Jätin Tontun hihnaan, ja olin noin parin metrin päässä. Kävin palkkaamassa muutaman kerran, sillä viereinen koira nousi yms. Tonttu pysyi todella hyvin. Sen jälkeen pois meno kehästä oli itseltäni huono. Minulta meinasi mennä hermot, kun Tonttu olisi halunnut haistella. Keskityin kieltämiseen. Onneksi kouluttaja huomautti, että otapa Marjo uudestaan, ja vähän itse paremmalla asenteella. Siirtymiin täytyy vaihtaa käskysana. Mennään -sana, mikä meillä on ollut käytössä aiemmin, on huono, sillä käytän sitä arkielämässä lenkeillä paljon. Uudelleen tultiin paremmin pois kehästä.

Meidän numero oli kolme, joten vein Tontun autoon ekan koiran ajaksi. Liikkeinä meillä olivat seuraaminen ja liikkeestä maahanmeno. Toisen koiran tehdessä hain Tontun, ja leikitin sitä sivussa. Leikki ihan kivasti. Sen jälkeen alkoi satamaan vettä, ja meidän aloitettaessa seuraamista, niin satoi ihan kaatamalla. Minun porokoirani ei ole ihan sään kestävä, sillä oli aikamoinen haaste saada Tonttu tekemään yhtään mitään vesisateessa. No onneksi tämä on vain treeniä. Olen aivan liian mukavuudenhaluinen ja aivan liian vähän treenannut vesisateessa. Seuraamisessa minun pitää muistaa kävellä suoraan, enkä saa katsoa suoraan. Toinen pätkä oli huomattavasti parempi. Jos Tonttu ottaa häikkää ympäristössä kesken seuraamisen, muista huomauttaa! Muista myös kehua kun tekee oikein. 

Maahanmeno ei ollenkaan onnistunut. Ei mennyt maahan. Olin yllättänyt, sillä on tehnyt tosi varmoja jääviä treeneissä viime aikoina. Olen tehnyt liian vähän sivusta, joten sitä pitää treenata lisää. Olen tehnyt paljon erottelutreeniä peruuttaen. Hyvä muistutus! Nihkeään maahan menoon saattoi vaikuttaa myös märkä kenttä, mutta sehän ei saa vaikuttaa!

Kaiken kaikkiaan treenit oli hyvät, ja tuli paljon ajateltavaa! Innolla odotan seuraavaa kertaa. :)

Tänään Tontulla oli osteopaatti, ja nyt oli selkä pysynyt auki. Eli tosi hyvä juttu! Seuraavan kerran noin 8 kuukauden kuluttua tai myöhemminkin jos ongelmia ei ole.

Tänään myös tehtiin korjaussarjaa eiliseen. Lyhyitä seuraamisia täyskäännöksillä, oli hyvää menoa. Paikalla myös käännökset, ihan ok. Jääviä seuraamisesta. Teki muutamia vääriä asentoja. Näitä siis treenattava lisää seuraamisesta. Lopuksi vielä harjoiteltiin siirtymiä, nyt otin uudeksi sanaksi "mukana", jota ei tule käytettyä arkielämässä. Naksuttelin siis mukana pysymisestä. Lopuksi vielä Jaava ja Tonttu teki yhtäaikaa paikkamakuuta ja paikkaistumista. Ihan ok Tontulla, kävin molemmissa myös piilossa. Jaava lakosi maahan muutaman kerran istumisessa, lopulta sain onnistumaan. Tonttu pysyi istumassa, vaikka kävin välillä Jaavaa nostamassa takaisin istumaan. Hyvä hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti