keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Tonttu yskii :(

Kuusi vuotta koirallista elämää (+ lapsuuden kodin koirat, joita oli lähes koko ajan) ja nyt ensimmäisen kerran koirallani on kennelyskä. Pitkälle päästiin ilman yskää, mutta ai että nyt harmittaa vietävästi. Minulla on siis ensi viikko lomaa, ja suunnitteilla oli paljon koiratreenejä, mutta nyt eipä me sitten treenatakaan pitkään aikaan. Ja juuri kun mulla oli suunnitelma hyppytekniikkatreeneistä ja kova into päästä tekemään niitä. No suunnitelma täytyy ottaa käyttöön myöhemmin.

Tonttu oli viime viikon torstaina jo vaisu, joten pidin jo torstain Tontun levossa. Yöllä se sitten yski ensimmäisen kerran, eli se on nyt yskinyt vajaan viikon. Viime yönä en enää herännyt yskimiseen, mutta aamulla vielä yski. Ehkä kuitenkin on jo menossa ohi. Kaikesta huolimatta käytiin eilen eläinlääkärissä kuitenkin. Tällä kertaa käytiin Pätilällä, kun en oikeasti kehdannut vielä Tikalle... Meillä oli oikeastaan neljä asiaa, halusin näyttää Tontun silmiä Pätilälle, kun ne ovat olleet ärtyneet pitkin syksyä ja niitä on hoidettu antibioottitipoilla. Toisekseen yskä. Kolmantena anaalit. Neljäntenä sydämen kuuntelu. Silmiin ei antibioottitippaa, ne ovat vain ärtyneet. Sitten jos alkaa rähmiä enemmän, niin sitten uudestaan vastaanotolle. Yskä, kennelyskää on liikkeellä, ja kurkussa oli punoitusta, joten yskä on sitten kennelyskää. Siihenkään ei antibioottia, ellei jatku vielä viikkoa. Kolmantena anaalit olivat tyhjät. Jes. Vaikka se siis edellisissä agitreeneissä veteli niitä, mutta ilmeisesti ne ovat nyt sitten tyhjentyneet itsestään. Neljäntenä Matti Tikkahan tässä syksyn aikana kuunteli Tontun sydämen ja siellä oli jotain outoa, josta ei tarvitse olla huolissaan. Samoin Pätilä kuuli saman oudon jutun, ja sillä oli sille joku oma termikin, mutta en muista enää sitä. Hänellä oli ollut jollain potilaalla samanlainen juttu kuin Tontulla, mutta vielä voimakkaampana. Tämä koira kuitenkin oli saanut sydänspesialistilta terveen paperit. Eli ei tarvitse olla huolissaan. (Jos mahdollisesti joku aikoo joskus Tonttua käyttää jalostukseen, niin sitten varmaan käydä sydänspesialistilla varmistamassa, että jalostuskäyttö on ok.)

Mutta Tonttu on ollut jo vajaan viikon levossa ja Pätilä antoi ohjeeksi vielä kaksi viikkoa lepoa. Ja toki riippuu siitä milloin Tonttu lopettaa yskimisen, että milloin päästään treeneihin, jotka on toki aloitettava kevyesti. Kennelyskässähän on kahden viikon karenssi, kun ei ole enää yskinyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti