sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Koko viikonloppu Vappu Alataloa

Perjantai

Perjantaina aloitettiin henkisen valmentautumisen luennolla. Luennolla tuli paljon tuttuja asioita jo oman kilpaurheilu-uran ajoilta. Hyvää kertausta ja myös uusia asioita, miten voi muun muassa keskitymistä harjoitella muun muassa mielikuvaharjoittelun avulla. Kisat täytyy ottaa periaatteessa treenin kannalta, mitä haluan, että koira oppii. Lisäksi käytiin vireystilaa ja jännittämistä.

Lauantai

Lauantaina vuorossa oli hyppytekniikka. Alkuun noin parin tunnin luento aiheesta. Luento oli todella mielenkiintoinen ja tuli paljon uusia asioita. Eli lähinnä ajatuksia, että mitä teen seuraavan pennun kanssa eri tavalla... Mutta en nyt niin metsään ole mennyt Tontunkaan kanssa.

Lauantaina tehtiin perussarjaa ja set point -harjoitusta. Tonttu kokoaa ja tekee hyvin perussarjassa töitä. Ongelmana oli se, että Tonttu ajautui vasemmalle koko ajan. Joten rimat laitettiin vinoon, eli vasen puoli korkeammalle, jotta Tonttu joutuu tekemään töitä hypätäkseen keskellä. Tämä auttoi. Ohjeeksi tuli tehdä tätä jatkossakin vinossa ja viiden toiston jälkeen tsekata, tekeekö suorassa. Hyvä asia oli se, että Tonttu lähti korjaamaan tekniikkaansa. Jos se ei olisi lähtenyt korjaamaan, niin osoitteena olisi ollut ortopedi ja jonkin vian etsiminen. Vappu kertoi esimerkkinä, että eräällä tällä tavoin hypänneellä koiralla jokin luu oli pari senttiä pidempi kuin toisella puolella, mikä aiheutti vinoon hyppäämisen.

Tokassa harjoitteessa tehtiin siis set pointtia, eli paikalta korkeushyppyä eli okseria. Aloitettiin matalalta ja pikku hiljaa nostettiin ylöspäin. Tonttu hyppäsi kerran 60 cm, mutta toisella kerralla kieltäytyi. Joten palattiin reilusti alaspäin. Ja uudella yrityksellä ei päästy niinkään ylös. Vappu oli sitä mieltä, että se johtuu Tontun epävarmuudesta. Sain hyvät neuvot, miten edetä Tontun kanssa. Set point -harjoituksia ekalla kerralla 40, tokalla 45 ja kolmannella 50 maksimi. Eli hyppäämisestä pitää tehdä kivaa, ja vain noin joka kolmannella kerralla harjoituksissa tulee käydä ns. kipukorkeudessa. Eli hiljalleen hiissataan rimaa ylös. Ns. ratatreeneissä rimat 35-45, helpoissa kohdissa voi olla 50. Että näin.

Sunnuntai

Tänään päivä aloitettiin kysymyksillä ja jatkettiin sen jälkeen käytännön harjoitteilla. Ensin vuorossa oli kasvava sarja, siitä tehtiin muutama toisto. Ei mitään erikoista Tontun kohdalla.

Tokassa setissä Tontun kanssa tehtiin korkeuden arviointia, sillä Tontun kanssa korkeus on ollut ongelma. Tämä harjoitus tehtiin myös lähetämällä. Ensin nostettiin ja sitten laskettiin ja taas nostettin ja laskettin. Tässä saatiin kaikki suoritukset onnistuneita, korkeimmillaan käytiin kertaalleen 55. Tätä myös pitää Tontun kanssa treenata juuri sillä ajatuksella, että joka kolmannella harjoitteella käy kipukorkeudessa. Vapun mukaan Tonttu osaa hypätä, mutta se ei ole teknisesti varmaa joka kerta. Välillä tulee huonompia ja välillä hyviä, mutta tekniikka paranee juuri näillä harjoitteilla.

Koska olimme olleet nopeita meidän ryhmä sai tehdä vielä kolmannen setin. Tässä tehtiin sarjaa, jossa oli alkurimat 6-6-6 ja siitä yhdeksän askeleen päässä okseri. Okserissa oli rimaerot kymmenen senttiä. Okserin korkeutta ei muutettu, Tontulla oli 35 alempi ja 45 ylempi. Tässä ekana oli pelkkä etummainen rima, sen jälkeen pelkkä takimmainen. Tontulla tehtiin kaksi kertaa pelkkä taaempi, sillä ensimmäisellä kerralla Tonttu ei lukenut taaempaa rimaa. Sen jälkeen kun Tonttu luki taaemman riman, voitiin laittaa molemmat rimat. Ja sitten en enää muista mitä tehtiin. Onneksi kaikki on videolla, ja saan ne joskus käyttöön.

Viikonloppu oli kokonaisuudessaan erittäin antoisa ja opettavainen. Erityisen tyytyväinen olen Tontun tämän päiväiseen suorittamiseen, teki todella hyvin töitä ja keskittyi. Eilen oli vähän enemmän jäykkänä ja otti häiriötä. Tänään oli oikeasti vallan mainio. Ja vielä se, että eilen se väsyi sekä henkisesti että fyysisesti, mutta tänään teki todella hyvää työtä kaikki kolme settiä. Olen oikein iloinen. Ja iloinen myös siitä, että Tontun hyppäämisessä ei ole mitään vikaa, vaan se on vaan epävarmuutta. Nyt vaan radalla rimat alemmaksi ja näillä harjoitteilla nostetaan se korkeus. Vapun mukaan on todennäköistä, että noin kahden kuukauden päästä Tonttu tekee kevyesti maxi -korkeudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti