lauantai 7. heinäkuuta 2012

Ryhmäaksat ja verijälki nro 3

Eilen meillä oli aksatreeneissä ulkovuoro. Esteinä oli kuusi hyppyä ja putki.

Ekana treenattiin valssia, jossa valssataan ennen hyppyä, ja käsi ohjaa hypyn, jotta koira tietää, että seuraavaksi tulee käännös, eikä mennä suoraan. Tätä meidän pitää harjoitella lisää. Kun käännyn Tonttu ei meinaa enää hypätä, vaan tulee luokse. Eli kolmosta ennen valssi, jotta kääntyy pienellä kaarella putkeen.


Tokassa setissä harjoiteltiin väärään pään putkea, eikä saanut valssata eteen, vaan vetää käsi alhaalla väärän pään ohi. Tonttu katsoi kättä, mutta paineli suoraan. Sitten kun se seurasi ohjausta, ei irronnut väärään päähän, vaan jäi käteen kiinni. Näitäkin pitää treenata lisää. Tässä harjoituksessa kääntäminen aloitettiin jo edeltävällä hypyllä eli kolmosella ja seiskalla.


Treenit oli mukavat ja antoisat. Oikein harmittaa jättää Tonttu tauolle, mutta oikeasti me ollaan treenattu niin kauan ilman pidempää taukoa, että tauko tekee varmasti hyvää. :)

Eilen illalla olin vielä aktiivinen ja kävin tekemässä Tontulle verijäljen, joka ajettiin tänään aamulla. Verijäljellä ikää noin 14 tuntia ja pituutta vain sata metriä. Vajaa 50 metriä ennen kulmaa (kulma oli oikealle) ja reilut 50 metriä kulman jälkeen. Jäljen lopussa oli sorkka. Alkumakauksen haisteli hyvin, mutta sen jälkeen meinasi lähteä 90 astetta väärään suuntaan. Toki tuuli oli voinut jälkeä siirtää, mutta odotin kunnes lähti oikeaan suuntaan ja sen jälkeen jälki meni hyvin. Nyt oli haastava maasto, sillä normaalisti olen tehnyt jäljet kuivaan tasaiseen kangasmetsään, niin nyt oli aluskasvillisuutta ja mäkeäkin. Kulmauksen Tonttu merkkasi hyvin ja samoin jäljen päässä olleen sorkan, jonka jälkeen sai palkan minulta. Ruokapalkka ei siis ollut maassa odottamassa. Olen saanut siskoltani vähän uusia ajatuksia verijäljen treenaamisen suhteen, sillä hän pääsi käymään kokeessa Myrtin kanssa, jolloin oli päässyt keskustelemaan, miten muut treenaa. Ja se vielä täytyy sanoa, että minua alkoi ihan kamalasti harmittaa, etten rohjennut Leimua viedä kokeeseen, se olisi ollut kyllä jo ekan treenikesän jälkeen 2007 valmis kokeisiin. Kokeessa nimittäin oli ollut todella suurta hajontaa koirien tason suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti