perjantai 2. huhtikuuta 2010

Kuulumisia


Keskiviikon agit oli jälleen mukavat. Yksi aika pitkä rata, joka tehtiin ensin kahdessa osassa, ja lopuksi otettiin kokonaisena. Ekalla kerralla jouduin Leimun nostamaan puomilla takaisin kontaktille, mutta muilla kerroilla pysyi hyvin ja palkkasin namilautasen lisäksi vielä kädestä. Leimu oli aika hidas, ja se on varmaan osin jumissa. Muuten kyllä ohjauskuviot meni hyvin, kunhan muistaa itse olla häsläämättä. Eilen Leimua silittelin (en osaa siis hieroa), ja vähän aristi vasenta takajalkaa, tänään aamulenkillä kuitenkin juoksenteli normaalisti. Eli ei varmaan ole pahasti jumissa, mutta varmaan hieronta tekisi hyvää. Harmi kun Einille oli niin pitkät jonot. No mutta seuraillaan tilannetta.


Tänään kävin kuuntelemassa viisi tuntia Katja Ojansivun agikoulutusta. Leimun kanssa ei mahduttu koulutukseen, mutta oli kyllä todella mielenkiintoista kuunnella. Itselleni tuli vaikka miten paljon uusia ideoita Leimun agien suhteen. Tarkoitukseni oli ola katsomassa vain yksi ryhmä, mutta toisella ryhmällä oli niin mielenkiintoista juttuja, lähinnä kontakteista, että en malttanut lähteä poiskaan. Leimulle voisi opettaa "kii" -käskyn ja yhdellä hypyllä erilaisia kuvioita. Namilautanen pitäisi myös hävittää mahdollisimman nopeasti pois. No ihan vielä ei sitä voi häivyttää, mutta ei saa liian pitkääkään treenata.


Leimun kunto alkaa olla normaali. Kauheesti ei uskalla sanoa, että se on nyt parantunut, kun on kuitenkin vielä varuillaan, oliko se nyt kuitenkaan pelkkä giardia, mutta tällä hetkellä näyttää hyvälle. Ainoa oire, mikä vielä on, niin on röyhtäily ruokailun jälkeen, ja se ei ole normaalia koirilla. Mutta kyllä siis röyhtäilyt ovat vähentyneet koko ajan, ja itseasiassa äsken iltaruuan jälkeen ei röyhtäissyt. Tietysti tämä paranemiselle on annettava aikaa, koska kyllähän se giardia ehti aika pitkään olla Leimun elimistössä, varmaan lähemmäs puoli vuotta. Nimittäin olen miettinyt sitä, mistä Leimu sen tartunnan sai, ja olen melko varma, että se on saanut sen jo syksyllä juotuaan saastunutta vettä kuralammikosta. Leimu ei nimittäin suoraan syö toisten koirien jätöksiä.


Olen todella tyytyväinen, että vaihdoin nappulat pois. Leimun kakkamäärä on pienentynyt huimasti! Koko elämänsä Leimu on kakkinut sen kolme kertaa päivässä (joskus useammin ja joskus harvemmin), mutta nyt kun on saanut kotiruokaa, niin esimerkiksi eilen ja tänään on tehnyt vain yhdet kakat päivässä. Kuitenkin Leimu saa ruokaa ihan reippaasti. Nyt pitää seurailla Leimun painoa, jotta tulee tarpeeksi tai jotta ei tule liikaa ruokaa. Nyt olen jonkin verran netistä etsinyt tietoa koiran kotiruokinnasta, ja mielipiteitä on laidasta laitaan. Leimulle olen nyt siis antanut niitä valmiita jääkaappivalmisteita, lisäksi olen antanut riisi/kasvis -puuroa, lohiöljyä, piimää, raejuustoa ja vitamiinivalmistetta. Rahulan rehusta pitää käydä ensi viikolla ostamassa pakastelihoja. Ja pitää muutenkin suunnitella Leimun ruokavalio, eli minä päivänä kananmunia, munuaista, sydäntä ja maksaa. Luita en ainakaan vielä aio antaa, koska Leimun vatsa on yleensä mennyt sekaisin, jos ei ole antanut luita pitkään aikaan, ja sitten antaa, niin parempi tällä hetkellä olla siis antamatta luita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti