lauantai 2. tammikuuta 2010

Yhteenveto vuodesta 2010Tälläisia tavoitteita olin asettanut vuodelle 2010:


Ensi vuoden tärkein tavoite on edelleen pysyä terveenä.


Tämä ei siis toteutunut lainkaa, mutta eihän sille mitään voi. Tosiaan oli aika rankka vuosi Leimun sairastelun takia. Leimulla piti olla vain nielutulehdus, mutta eipä ollukaan. Eli turhien antibioottikuurien ja niistä aiheutuneiden haittojen jälkeen Leimulla todettin giardia suolistoloinen. Tämä saatiin hoidettua, mutta edelleen Leimu oireili aaltoilevasti, kuukausi meni hyvin, seuraava huonosti (ruokahaluttomuutta, röyhtäilyä jne.). Heinäkuun loppupuolella tehtiin vatsatähystys, jossa löytyi krooninen suolistotulehdus, tähän sitten antibioottikuuri. Vieläkään oireet eivät täysin parantuneet, joten lisää tutkimuksia, mutta ei löytynyt mitään. Mutta ehkä se antibioottikuuri kuitenkin auttoi, sillä syyskuusta asti Leimu on ollut hyvässä kunnossa. Tällä hetkellä se on ihan kuin eri koira verrattuna kesään tai viime talveen, todella pirteä ja jaksaa lenkkeillä.


Agi: Mulla on suunnitelma. Nyt ollaan siis tauolla tammikuun loppupuolelle asti. Sen jälkeen treenataan pari kuukautta ja huhtikuussa jatketaan kisaamista oli kontaktit millaset tahansa. Musta on ollut tosi tylsää, nyt kun ei olla kisattu, ei ole oikein motivaatiota treenata. Toki agi on koirasta hauskaa ja siksihän siellä käydäänkin. Mutta Leimu on niin eri kisatilanteessa kuin treeneissä. Palon innokkaampi. Olen vähän niin kuin luovuttanut kontaktien suhteen, mutta katsellaan kuin käy.


Ei tehty ihan näin :) Keväällä kisattiin vain yksi hyppis, koska kontakteja treenattiin. Lisäksi Leimu sairasteli niin paljon, että ekan kerran kunnolla kisattiin kesäkuussa, jolloin tuloksena olikin kaksi nollavoittoa ja siirto kakkosiin. Kakkosissa kisattiin Heinolassa kaksi starttia ja agirodussa pari starttia. Agirotuun osallistuminen oli yksi vuoden kohokohdista. Mukava tunnelma koko viikonlopun ajan. Syksyllä doping-karenssin jälkeen jälleen kisattiin viisi starttia, joilta kolme nollaa ja nousu kolmosiin. Eli agin tulokset meni yli odotusten. Plus, kontaktit on hyvällä mallilla. :)


Poropaimennuskisoissa olisi mukava käydä .


Käytiin. Mukava viikonloppu, ja Leimun paimennuskin sujui hyvin, Leimu sijoittuen kisassa viidenneksi. Sen verran sairastelut verottivat, että Leimun kunto selkeästi loppui kesken.


Jälleen muutamassa näyttelyssä voisi yrittää käydä ja metsästää sitä viimeistä sertiä.


Käytiin vain kolmessa näyttelyssä, joista tuloksena 2 x EH ja 1 X EVA (ontui).


Tokoilussa ei tavoitteita. Leimu osaa yhden liikkeen ja se voitaisiin mennä kisoissa tekemään, eli avoimen kaukot. Mä oon ehkä aika huono opettaa tokoliikkeitä Leimulle. Esim. Leimu ei vieläkään osaa paikallaoloa eikä luoksetuloa...Oikeastaan vasta syksyllä on taas alettu treenailla tokoa. En oikee oo pystynyt ja halunnut treenata tokoa, koska Leimu on siinä namipalkalla, ja koska ruokahaluuttomuutta on ollu, niin namipalkka oo oikee hyvä. Mutta syksyllä alettiin treenailla, ja ei osaa edelleenkään luoketuloa eikä paikallaoloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti