sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Havun paimennuksia, vika nettikurssin palautustehtävä ja Kaislan treenejä

Tosiaan viime päivityksestä unohtui kokonaan kirjoittaa Havun paimennusharjoittelusta. Koska itselläni aika ei ihan kaikkeen riitä, niin Tuomas otti Havun ohjauksen paimennuksessa. Eihän Havun edes pitänyt mitenkään harjoitella paimennusta, mutta koska Havun veli Kalle löysi täältäpäin harjoittelupaikan, niin mekin innostuimme. Havu ehti käydä yhteensä neljä kertaa paimentamassa. Kolmannella kerralla meni todella hyvin. Havu oli päässyt vapaaksi, ja paimentanut lampaita todella hyvin ja kouluttaja oli sanonut, että nyt voi sanoa, että Havu on syttynyt. Neljännellä kerralla kouluttaja luuli, että jatketaan siitä, mihin edellisellä kerralla jäätiin. No Havulla olikin jahtaus mielessä eikä paimennus. Havu oli ollut liinassa, mutta liina maassa ja Tuomas ei heti heti saanut Havua kiinni. Yksi lammas siis erkani laumasta, jota Havu lähti jahtaamaan. Kouluttaja löi pari kertaa kepillä maahan Havun eteen ja lopulta löi kepukalla Havua selkään. Koiraa ei  onneksi todennäköisesti sattunut, mutta eipä sen jälkeen enää ollut kiinnostusta lampaisiin. En tiedä, oliko lyönti vahinko vai tarkoituksella tehty, mutta outoa oli, ettei kouluttaja edes pyytänyt sitä anteeksi. Olen siis itse kuullut tapahtumasta kaksi versiota, mutta en kouluttajan. Itse en hyväksy koiran väkivaltaista kouluttamista, joten sinne paikkaan ei enää Havu mene. Nyt Havulle pitäisi löytää uusi paimennuspaikka. Muutamia vinkkejä jo saimmekin, mutta emme ole saaneet aikaiseksi käydä vielä muualla.

Havun agilitya saatiin videolle viime treeneistä, kiitos Marika. Siellä on harjoiteltu kiertämistä, hyppyä ja putkea. Havun Sporttirakin nettikurssin viimeisen tehtävän palautus oli tänään. Tässä vielä siitä videokooste.


Havun kanssa on niin erilaista treenata kuin Kaislan kanssa. Havu on niin harkitsevainen, rauhallinen ja itsenäinen. Havun kanssa saan tehdä paljon motivaation kanssa, että saisin yhdessä tekemisen niin kivaksi asiaksi, ettei Havua niin ympäristö häiritsisi. Pitää muistaa pitää treeni lyhyenä ja intensiivisenä.

Kaisla on puolestaan ollut niin sähäkkä ja hänelle ei ole tullut mieleenkään lähteä kesken treenin huitelemaan. Kaislan kanssa on treenattu seuraamista, oikean puolen seuraamista ja tötsöä. Tötsö on siis rallyn merkki. Se on alkanut sujumaan hyvin. Olemme menossa rallykisoihin viikon päästä.

Havun ja Kaislan silmäoireista unohdin myös kertoa edellisessä päivityksessä. Molemmilla oli pitkät kuurit silmätulehdukseen ja lopulta Kaislan kyynelkanavan jouduttiin avaamaan rauhoituksessa. Nyt jatkohoitona molempien koirien silmiä huuhdotaan suolaliuoksella ja Kaislan silmiä kosteutetaan kosteustipoilla. Kaislan silmät siis ovat aavistuksen vielä vuotaneet, samoin Havulla satunnaisesti. Tulehdusta kummallakaan ei siis enää ole.Toukokuun lopussa tehtiin kolmen yön mökkireissu Kolille. Havu sai lähtöpäivänä viimeisen pahoinvointilääkkeen ja sen jälkeen on menty ilman. Paluumatkalla tuli oksennus, mutta muuten vain on kuolannut. Oli kiva reissu ja hyvin onnistui kahden koiran kanssa. Tehtiin kaikkina päivinä lenkit Kolin kansallispuistossa. Ohessa kuvia reissusta.

Ja jotta tässä ei vielä kaikki, niin Havu söi viikko sitten perjantaina koirien hammastahnatuubin saunan aikana. Eihän siinä muuten olisi ollut mitään, mutta tuubi oli tehty metallista. Havu oli myös niellyt metallia. Onneksi Kouvolassa on 24 tunnin päivystys, joten siine siis oksennuttamaan pentua. Oksennusta olisi voinut muuten ehkä kokeilla myös itse, mutta koska kyseessä pentu, niin ei. Eli käytiin siis Kouvolassa oksentamassa. Onneksi Havu oksensi, ja metallia tuli siis myös oksennuksen mukana pois. Ruuan yhteydessä annettiin vielä varmuuden vuoksi pari kertaa tankoparsaa, jos jotain jäi mahalaukkuun, niin tulisi parsan mukana pois. Ja mielestäni näin yhden kerran kakan mukana metallipalan. Havu voi siis hyvin nyt!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti