keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Heinäkuun kuulumisia

Vaikka viikottain tokoryhmämme on ollut tauolla heinäkuun, niin on tehty vaikka sun mitä. Ilmoitin Kaislan Lpky:n tiistain omatoimitokoryhmään, ja niissä treeneissä on ehditty käydä joka viikko lomasta huolimatta. Kaislalle tekee häiriötreeni erittäin hyvää.

Olimme kuusi päivää reissussa kotimaata kiertäessä ja Kaisla oli tällä reissulla mukana. Itseasiassa reissu suunniteltiin Kaislan kasvattajan järjestämän kasvatti-päivän yhteyteen.

Kasvattipäivänä oli aamusta tokoa Maarit Hellmanin opissa ja iltapäivällä lampaiden paimennusta. Maaritilta saimme taas aivan loistavia neuvoja, joita olemme harjoitelleet. Seuraamiseen saatiin muutama uusi neuvo, miten työstää eteenpäin. Kaislallehan on opetettu seuraa käsky siten, että se tarkoittaa, että kun pysähdyn jalat harallaan, niin Kaisla pysähtyy seisomaan sivulle. Edelleen pitkä matka on haastava, ja Kaisla meinaa alkaa tanssia. Mutta nyt saatiin hyviä neuvoja siihen ja ne näyttävät toimivan. Olen opettanut saman myös oikean puolen seuraamiseen. Sekin alkaa olla hyvällä mallilla. Lisäksi katsoimme  leukaa, sitä en saanut Kaislaa tajuamaan. Se on myös nyt mennyt eteenpäin! 

Nouto näytettiin myös, ja se oli aika katastrofaalinen. Kaislahan tekee noudon teknisesti oikein, mutta mielentilat ovat aika väärät. Nyt työstetään kapulasta neutraalimpaa ja ilmeisesti Kaisla menee kapulalle silmällä, niin myös sitä opettaa pois. Itse en osaa katsoa sitä, milloin koira menee kapulalle silmällä ja milloin ei.

Paimennuksessa Kaislan kanssa käveltiin liinan kanssa lampaiden perässä. Oli mukavaa päästä kokeilemaan paimennusta! Kiitos vielä Katjalle päivän järjestämisestä. :)


Muuten loma on sujunut vaihdellen, aika vähän olemme olleet kotosalla. Muutamia kuvia vielä lomalta.

Yyterin koira-rannalla


KotipihallaPistohiekalla PuumalassaMökilläYyterin koirarannalla


Porissa lenkillä


Salossa

Hangossa

Aulangossa

Hämeenlinnassa terassilla

Neitvuoren luontopolulla

Vanhemmilla

Kotitokoista vielä lyhyt video


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti