maanantai 4. helmikuuta 2019

Rally-toko kisat Mikkelissä 3.2.19 ja muutamat treenit

Niin se vain loma loppui ja paluu arkeen koitti. Kaisla haettiin hoidosta torstaina. Perjantaina ja lauantaina kävin Akatemian hallilla treenaamassa yksin. Kaisla oli mielestäni tosi hyvä, vaikka olikin parin viikon tauko alla. Treenasimme lähinnä tokoa ja paikkaoloa. Lisäksi teimme rally-toko kisoja silmällä pitäen vähän myös rallya. Eli ohjaajan ympäri kiertämistä, tässä haukkuu kiihtymisestä, koska annan ison käsimerkin, mikä kiihdyttää. Lisäksi harjoittelimme aika vaikeaa liikettä: askel seiso, 2 askelta istu ja 3 askelta maahan. Seisominen on vaikea.

Sunnuntaina lähdimme kuitenkin hyvillä mielin Mikkeliin kisoihin. Lumisade aavistuksen mietitytti, että kannattaako lähteä ajamaan. Ajokeli oli kuitenkin oletettua parempi. Tuomarina oli Minna Hillebrand. Alokkaan rata näytti tälläiselle:


Eli rata alkoi mielestäni todella vaikeasti: ensimmäisenä liikkeenä oli ohjaajan ympäri myötäpäivään ja toisena eteen istu, oikealta istu (kuvassa väärä tehtävä). Eli ihan hirveää sähläystä hihnan kanssa! Tästä kuitenkin selvittiin vain pisteen menetyksellä (epätarkasti suoritettu tehtävä). Loppuratahan olikin sitten ihan helppo, käytännössä pelkkää seuraamista. Se sujui meiltä erinomaisesti. Saimme siis yhteensä pisteitä 99/100 ja sijoituimme kolmanneksi. Olipa hienoa! Tuomarin kommentit lämmittivät myös mieltä: Koiralla valtava into tehdä töitä! Helppoa mennä radalla, kun voi luottaa koiran osaamiseen.Tänään vuorossa oli pitkäasta aikaa tokon ryhmätreenit. Niissä Kaisla oli erittäin hyvä. Pystyin lähettämään ruutuun ekalla, ei siis jäänyt vihjesanasta ollenkaan jumiin, vaan nosti kontaktin saman tien. Sama juttu myös merkissä. Mitä ihmettä? Paikkaolo tehtiin vaihtelevalla menestyksellä. Lisää treeniä vaan. Ja sen kun saisi tyhjässä hallissa 100 varmaksi, niin sitten sen tehtävän suorittaminen häiriössä olisi luonnollisesti helpompaa Kaislalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti