sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Kuulumisia

Tällä viikolla taas koiraharrastaminen ei ole tuntunut mielekkäälle toiminnalle. Kaisla on sellainen koira, joka omallaan toiminnallaan voi olla jollekin toiselle koiralle suuri häiriö. Yritän parhaani mukaan pitää Kaislan hiljaisena odotusajalla. Haluan olla Kaislan kanssa hallissa, koska muuten tuntuu hullulle maksaa iso summa treenistä, jos se on vain se n.10-15 min oma yksilöaika. Odotteluaikaa olen  paljon yrittänyt hyödyntää. Siihen on vain tullut pieni ongelma. Kaisla on ihan kilareissaan (vinkuu, vinkuu ja vinkuu kovalla äänellä) ja vetää keskelle kenttää, jos se kanssa ei tee mitään. Paljon olemme harjoitelleet treenaavasta koirakosta luopumista. Tämä sujuu melko hyvin. Ja sattumalta viime viikolla olikin vaikea tilanne, koska en tajunnut, että ryhmämme koirakko aikookin treenata noutoa. Mulla oli Kaisla irti paikkamakuussa (yleensä ei ole, että ei vaan mene keskeyttämään toisen treeniä, ja siis Kaislahan ei ole kiinnostunut treenaavasta koirasta, vaan se haluaa sinne tekemään...), ja kapula lensi. Kaisla pystyi luopumaan, vaikka oli todella vaikea.

Koiraharrastamisen rankkuus siis tällä hetkellä johtuu siitä, että Kaislan kanssa on todella upeaa ja kivaa treenata kaksin, mutta ryhmässä treenaminen on äärettömän rankkaa. Olisipa Kaislan mielentila sama ryhmässä kuin yksin. Ja tokokokeeseen ei voi mennä ilman toisia koiria, niitten seurassa pitäisi vaan pystyä olemaan. Rallytoko on tuntunut kivalle vaihtoehdolle, mutta edelleen mun ajatukset olisi tokossa. En tiedä, onko se liian itsekästä yrittää treenata kuntoon toisten koirien kanssa treenaaminen vai pitäisikö vain luovuttaa?

Mutta noin yleisesti mulla on mennyt hermot Kaislan vinkumiseen. Toki ongelmaa ei ole, jos ei ole toisten treenatessa hallissa. Turhauma aiheuttaa vinkumisen. Nyt kotona on harjoiteltu mattoa ja siihen rauhoittumista makuuasentoon. Sisällä ei todellakaan vingu, eli sujui hyvin. Siitä johtuen päätin ottaa maton mukaan hallille. No eihän Kaisla nosta kierroksia yksin hallissa treenatessakaan. Sen huomasin treenistä, että mattoa pitää vielä naksuttaa, haluan, että se hakeutuu sinne mielukkaammin. Otin treeneistä videota. Pitkät videot, jos joku haluaa katsoa.
Nyt mitä puhuttiin Ninan kanssa, niin keskityn mattotreenin, ja ottaisin tunnarin harjoituksen alle. Tunnaria en vielä tällä viikolla ottanut, koska keskityimme mattotreeniin. Kapuloiden kanssa myös pitää treenata, paljon kapuloita ja paljon luopumista. Yksi kapula ja luopumista. Makuuasennon vahvistamista voimakkaillakin häiriöillä (lelu ja nami).

Kaisla kävi torstaina fyssarilla Kouvolassa. Kaisla oli muuten ok, mutta selkä oli kunnolla jumissa. Aukeni kuitenkin käsittelyllä. Ohjeeksi saatiin yhtä jumppaliikettä tehdä päivittäin ja muita vähän harvemmin.

Kovasti odottaisin, että Kaisla aloittaisi juoksut. Ne olisi pitänyt alkaa jo tammikuun lopussa, mutta ei ole vieläkään näkynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti