tiistai 4. joulukuuta 2018

Rally-toko kisat 2.12.2018 Mikkelissä

Osallistuimme Kaislan kanssa ekoihin kisoihimme: rally-tokokisoihin Mikkeliin 2.12.18. Kaisla teki hienosti, ja saimme tulokseksi ALO HYV 90 pistettä. 10 pistettä meni yhdestä väärin suoritetusta liikkeestä. Oli todella palkitsevaa, päästä osallistumaan Kaislan kanssa kisoihin, vaikkakin rally-toko. Kaislan suoritus on oheislla videolla. Selvästi juoksuosuuden jälkee pakka lähes tulkoon hajoaa.. Mutta sitten taas loppua kohden Kaisla kokoaa itsensä hyvin.


Kaislan kanssa on treenattu tehokkaasti tokoa. Paikkaolo on edistynyt. Nyt pystyn jopa jättämään Kaislan istumaan ja käymään näyttämässä ruutua, ja se pysyy paikoillaan. Tämähän ei ole ollut aiemmin mahdollista. Kaislalla on omia juttuja, ja nyt kun viime treeneissä otettiin luoksetulo pelkkänä istumisena, ruutua ja noutoa, niin nämä omat jutut tulivat suorastaan erinomaisesti esille. Istuminen sujui hyvin, ja uskon, että myös mahdollisessa koetilanteessa Kaisla pystyy luoksetulon suorittamaan eli pysyy paikoillaan riittävän kauan. Sen jälkeen teimme ruutua, olin edellisellä viikolla kokeillut Kaislan kanssa, että Kaisla stoppaa, vaikka lelu olisi ruudun takana. Treeneissä ei sitten stopannut... Ja sitten hän alkoi jo odottaa lelua ruudun takana niin paljon, että pasmat meni ihan sekaisin kun sitä ei ollutkaan siinä. Sama ongelmahan aikoinaan oli kosketuslätkän häivyttämisessä.  Eli jos jollain on ideoita, miten koiran saa juoksemaan pidemmälle ruutuun, niin otetaan ideoita vastaan. Sen jälkeen sanoin oikein reteästi Ninalle, että tehdään nouto koemaisena, Kaisla on tehnyt sitä viime aikoina hyvin. No ekalla heitin kapulan ja Kaisla hipsi perään.. Ei ole tehnyt ainakaan vuoteen. Tokalla heitin kapulan, niin Kaisla oli sitten maassa. No ei muuta kuin, että Nina vei kapulan, ja minä seuruutin ja tein kaikkea, että se unohtaisi kapulan. Sen jälkeen lähetys kapulalle ja nouto oli hyvä.

Kaislan kanssa siis tulee tehdä yllättäviä treenejä, ruutu, merkki, kapula, seuraaminen, eli ei tulisi niin suurta odotusarvoa esim. siihen, että kapulan heitosta seuraa aina noutaminen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti