tiistai 5. kesäkuuta 2018

Treenejä

Sununtaina käytiin Marikan kanssa treenaamassa. Kaisla teki tunnetilaa. Kentällä oli jalkapalloilijoita, ja kaikkea. Yllättävän hyvin tarjosi oikeaa mielentilaa. Harjoiteltiin myös leikkimistä, olen mennyt Kaislan tahdon mukaan, eli käynyt hakemassa Kaislalta lelun. Pitäisi muistaa, että anna koiran tuoda lelu loppuun asti.

Eilen käyntiin toisella tokoporukalla treenaamassa Kivisalmessa. Kaisla teki tunnetilaa istuen, seisoen ja maaten. Toinen koira treenasi samaan aikaan. Kaisla haki oikeaa tunnetilaa todella hyvin. Maassa ollessa saatiin aika paljon kestoa sekä etäisyyttä. Tämä antaa uskoa tulevaan.

Kaisla on muutenkin aikuistunut. Hihnalenkit ovat alkaneet sujua huomattavasti paremmin. Kaislan suunta on pääsääntöisesti eteenpäin. Olemme siis kieltäneet jalkojen takana tökkimisestä (mikä on siis paimennusta). Myös irtipito-osuudella Kaisla on paljon rennompi. Enää ei tarvitse pelätä, että se juoksee puuta päin tms. Nyt hän ravailee ja toki myös laukkailee, mutta järki pysyy päässä. Marika myös sanoi, että Kaislan polkupyöriin reagointi on aavistuksen laimentunut. Kaisla saa ihan läheltä tulevasta polkupyörästä edelleen kilarit, mutta vaikka polkupyörä on edelleen näkyvissä, se pystyy kilareista toipumaan ja palaamaan normaaliin mielentilaan. Ja melko läheltä tulevat Kaisla pystyy luopumaan ja ohittamaan ilman kilareita. 

Kantoluodosta tuli vielä se mieleen, että asia, jonka myös opin siellä, että koiran ohjaaja ei voi millään apuvälineellä laskea koiran mielentilaa, vaan koiran on tehtävä se itse. Tämä oli suuri oivallus, koska Kaislan mielentilaahan on laskettu palloon purkamisella. Ja pallon se on saanut korkeasta mielentilasta, jolloin olen kuitenkin palkannut sitä korkeaa mielentilaa. Kun koira laskee mielentilan hyvälle alueelle, se tarvitsee siitä loistavan palkan (Kaisalla lelun, nami ei riitä), jotta koira kokee työskentelyalueen mielentilan haluttavaksi. Jos siitä ei saa riittävän hyvää palkkaa, koira ei myöskään sitä aktiivisesti yritä. Lelu ei kiihdytä sitä paljoa lisää, koska se on saanut sen oikeassa mielentilassa. Olen myös huomannut, että Kaislan leikki ei ole niin pakkomielteistä kuin aiemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti