torstai 29. joulukuuta 2016

Uusi vuosi uudet kujeet

Tänä vuonna päästiin tokossakin viikkotreeneihin maaliskuusta alkaen. Paljon kehitystä tapahtui lokakuuhun asti. Lokakuusta asti olemme olleet tauolla tulehtuneen hauisjänteen takia (syynä ilmeisesti toukokuinen puomilta tippuminen olkapään kautta). Alokas meillä oli käytännössä valmis paikkamakuuta lukuunottamatta. Paikkaolot menivät melko paljon eteenpäin puolessa vuodessa, mutta paljon jäi vielä treenattavaa. Agilityssä alkuvuosi treenattiin Kiitolassa, ja kesäkuun alusta asti Etelä-Karjalan koiraurheiluhallissa. Agit menivät myös paljon eteenpäin, kun alettiin kiinnittää huomiota Kaislan mielentilaan ja vaatimaan Kaisalta asioita (jotka se osaa, mutta ei välttämättä kykene tekemään korkeassa mielentilassa).

Marraskuun alussa Kaislan olkapää tietokonetomatografia -kuvattiin. Onneksi olkapää oli puhdas, joten Kaislalle kahden viikon tulehduskipulääkekuuri ja lepo. Sen jälkeen olemme käyneet fyssarilla kontrolleissa. Pari ekaa kontrollia on mennyt oikein mallikkaasti. Tällä hetkellä Kaislan lenkin pituus on tunti hihnassa + kahdet jumpat päivässä. Ensi viikolla on fyssarin kontrolli. Toivotaan, että kuntoutus on edennyt hyvin.

Mikäli Kaisla kuntoutuu kevään aikana, ja saadaan lupa treenata tokoa, tavoitteena on ensimmäinen koe syksyn aikana. Mutta jos näin ei mene, koe syksyllä ei ole ajankohtainen. Jos kuntoutuminen viivästyy, niin ensi vuoden tavoite on kuntouttaa Kaisla treenikuntoon. Agility jää pois lajivalikoimasta ainakin toistaiseksi. Kiihkeällä koiralla loukkaantumisriski agilityssä on suuri, ja minä en ole tällä hetkellä valmis sitä riskiä ottamaan.

Oikein hyvää uutta vuotta 2017!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti