perjantai 25. marraskuuta 2016

Fyssarin kontrolli

Kaislalla oli eilen fyssarin kontrolli. Hyvät uutiset olivat se, että olkapää ei ollut enää kipeä, joten tulehdus on sieltä parantunut. Kipulääke puretaan asteittain viikon aikana. Seuraava fyssari käynti on kahden viikon kuluttua.

En ollut lainkaan tajunnut, että meillä olisi edessä pitkä kuntoutus. Parhaimmassa tapauksessa Kaisla on täydessä kunnossa huhtikuun tienoilla. Eli tällä hetkellä hauisjännen kiinnittävä jänne ei ole enää kipeä. Kaisla on kompensoinut kipeää jännettä käyttämällä ympäröiviä lihaksia. Nyt kun jänne ei ole enää kipeä, se ei kuitenkaan toimi, vaan se pitää aktivoida toimimaan. Sen tähden pitkä kuntoutus. Hauisjänteen ongelmat ovat myös inhottavia siksi, että jos niitä ei hoida kunnolla, niin ne uusivat helposti. Eli olen lopettanut Kaislan treenit. Ja katsotaan keväällä tilannetta harrastusten suhteen uudelleen.

Fyssari tekee Kaislasta esimerkki -tapauksen. Eli tilanteeseen puuttuttiin ennen kuin jänne on ehtinyt vaurioitua. Lääkärin arvion mukaan, jänne olisi vaurioitunut kahden - kuuden kuukauden kuluessa. Että on siitä jotain hyötyä käyttää urheilukoiraa säännöllisesti fyssarilla! Kaislahan ei oikeastaan ole mitenkään olkapäätänsä oireillut... Normaalisti kyseiset vammat havaitaan siinä vaiheessa, kun jotain on jo rikki.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti